Невероятният „огледален плаж“, по който цялата мрежа полудя

Невероятният „огледален плаж“, по който цялата мрежа полудя

Той е отбелязан над 175 000 пъти в Иснтаграм, а вече има и свой собствен профил в тази мрежа, на който са показани най-страхотните кадри, заснети от посетители

Един плаж в Япония се превърна в истински хит сред инстаграмърите, заради своите приливни басейни, които отразяват небето в „огледален ефект“, от който се получават изумителни снимки.

Плажът Чичибугахама, до град Митойо на остров Шикоку е отбелязан над 175 000 пъти в Инстаграм, а вече има и свой собствен профил в тази мрежа, на който са показани най-страхотните кадри, заснети от посетители.

Този плаж се посещава от хиляди туристи, а е от най-опасните в света

Популярните пози, в които туристите най-често се снимат, са подскачане нагоре, с балони, и разходки с различни предмети като чадъри, например, съобщава „Дейли Мейл“.

Плажът често е сравняван със солените равнини Салар де Уюни в Боливия, които по подобен начин отразяват небето по време на дъждовния сезон.

Плажът Чичибугахама беше сравнително неизвестен допреди няколко години, но през 2016 година популярността му рязко скочи, след като беше публикувана снимка на две деца, чиито фигури се отразяват във водата. Кадърът впечатли журито на фото конкурс на туристическата служба на Митойо. Той вдъхнови много фотографи да заснемат свои собствени огледални изображения и така дългата един километър пясъчна ивица се превърна в туристическа атракция.

Македонка разкри как да си опазите вещите от крадци на плажа – работи безотказно СНИМКА

Според местния туристически сайт, огледалният ефект се получава най-добре по залез и когато няма вятър, който да нарушава водната повърхност.

Там се дават и съвети как да уловите най-добрия кадър: „Номерът е да застанете близо до повърхността на водата“.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай