Невероятно! Златни пясъци издуха прочутата Ипанема в световна плажна класация

Невероятно! Златни пясъци издуха прочутата Ипанема в световна плажна класация

Тя е изготвена от туристическия сайт Big 7 Travel след анкета

Плажът на българския курорт „Златни пясъци“ попадна в престижна класация за 50-те най-добри плажа в света за 2019 година. Тя е изготвена от туристическия сайт Big 7 Travel след анкета сред свои 6105 читатели, съобщава "Дейли Мейл".

Данните са събрани от отзиви на туристи, категоризацията за „син флаг“ и мнението на журналисти, работещи в тази сфера.

Родният плаж заема 38-о място. Ето какво гласи описанието му: „Плаж Златни пясъци се намира близо до Варна в България и е описан като „един от най-красивите плажове в региона“. Гордее се със своя „син флаг“ а пясъкът напълно оправдава името му.

За огромна изненада на 39-о място е класиран прочутият бразилски плаж Ипанема в Рио де Жанейро. „Копакабана може да е най-известният плаж в Рио, но Ипанема е разположен в артистичната и творческа част на града. Big 7 Travel казва: „Той е популярен и натоварен и пълен с активност, с истинска парти енергия“, посочват от сайта.

Класацията е пълна с красиви и екзотични плажове от цял свят. За някои от тях като Тролския плаж Рейнисфяра в Исландия и Скрития плаж в Мексико вече сме ви разказвали подробно в pochivka.blitz.bg.

Три гръцки плажа влизат в топ 50 за 2019 година. С повече от един плаж се класират и Италия, Хърватия и САЩ.

Без пъпки и рани – как да се обръснете в бикини зоната

Първото място в класацията изглежда изненадващо за мнозина. Това е Златни Рат в Брач, Хърватия. Името му означава „златен рог“ и е кръстен така заради специфичната си форма. Според Big 7 Travel, обаче, той е уникален не само заради това. Там морето мени цвета си от тюркоазен към тъмносин в разстояние само на 10-20 метра навътре. Обграден е гъсти борови гори.

Вижте кои са всичките 50 най-добри плажа за 2019 година.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай