logo

Пет потресаващи плажа, където обезателно ще ви изядат или... убият

Пет потресаващи плажа, където обезателно ще ви изядат или... убият

Има много места по планетата, които изглеждат невероятно красиви и идилични, но всъщност са като смъртоносен капан

Лято, слънце, море и плаж? И все пак нещо не е както трябва. Да, не се лъжете, защото има много места по планетата, които изглеждат невероятно красиви и идилични, но всъщност са като смъртоносен капан. 

Представяме ви пет плажа, където може да бъдете изядени или убити по някакъв друг начин. 

Забраненият остров Сентинел 

В Бенгалския залив на Индийския океан насред Андамамския архипелаг има малко райско островче - Северен Сентинел. За да попаднете там трябва да се потрудите, защото нито един местен рибар няма да закара просто ей така туристите.

Но дори и да успеете да го подкупите, той ще се отдалечи светкавично в момента, в който кракът ви докосне твърда земя. 

Безмилостни убийци, сексуални маниаци и щастливи ловци – това е племето, убило американския мисионер на забранения си остров

Обяснението е просто - който и да е пътешественик няма да може да изкара на този остров много. Преди да е изминал и десет метра, той ще бъде пронизан от стрели и дори няма да види кой го напада - местните атакуват от джунглата. 

Това място е обитавано от един от най-негостоприемните народи на света - сентинелците.

Никой не знае колко са те на този остров и защо са толкова агресивни. 

Предполага се, че аборигените си служат и до ден днешен с огън, а недоброжелателността им вероятно е свързано с негативен опит от миналото. 

Истината е, че точно в този район британските колонизатори не са се държали особено благоприлично. По този начин сред местното население е сформирано негативно отношение към всички чужденци, особено към "бледоликите".

Индия, под чиято юрисдикция се намира Северен Сентинел, уважава правото н а обитателите му на частен живот и не предприема никакви опити да ограничи това. 

Идеален плаж за постапокалиптичен фестивал

В Южна Африка се намира идеалното място за снимките на следващата част на филма "Лудия Макс" или пък за провеждането на рейв парти. 

Но има няколко подробности. Тези пясъци са дотолкова пусти, че каквато и да е форма на живот става потенциална храна за няколко хищника наведнъж. На това място има лъвове, хиени и всякакви други зверове, а във водите обикалят акули. 

Сигурно ще ви се стори странно защо на такова пусто място има толкова много хищници, но всички те са привлечени от тюлените, които на своя страна се хранят с рибите, с които водите са пълни. 

Но дори и хората да успеят да се доберат до вътрешността, ще умрат от обезводняване. На десетки километри няма никакви водоизточници, а дъждове там валят веднъж на някомко години. 

Иначе гледките там са забележителни - безкрайни пясъци, изумруден океан и острови, претърпели корабокрушения. 

Най-бавната смърт

В западната част на Тихия океан се намират множество коралови острови. Те имат причудлива форма, покрити са с приятен на допир пясък и са като олицетворение на рая.

Единият от тези острови носи името Бикини. 

Всъщност именно там знаменитият бански получава своето име. 

След години там започват да се провеждат изпитания на американските военни, които са довели дотам, че е по-добре да не преминавате през тези пясъци без дрехи, които да покриват цялото ви тяло. 

Преди 60 години на Бикини е проведено последното от общо 67 изпитания. Но дори и след толкова години е опасно да сте там. В зависимост от мястото радиационния фон може да надвишава шесторно допустимите за здравето норми. 

Но най-опасното е, ако вдишате вдигнатия от повърхността прах, защото, попадайки в дробовете радиационните частици ще нанесат повече поражения. 

По-страшно от смъртта?

Не всички опасни плажове се намират в екзотични страни. Някои дори са в Европа. 
Живописното крайбрежие на Великобритания в района на селцето Стейтес може да привлече много туристи.

Но заради своята популярност и заради съвпадението на течения и други климатични фактори, мястото е едно от най-отровените на Земята. 

Огромно количество боклук и всякаква друга мръсотия са направили водата непригодна за къпане, заразили са и пясъка.

Попадайки в такава вода може да се заразите с цял букет тежки, бактериални инфекции, а ако ходите боси по пясъка и се порежете, ще се сдобиете с труднозарастваща гнойна рана. 

По света има и други такива забележителности, замърсени от хората. 

В Индия, например, такова място е Чоупатти Бийч, което се намира в Мумбай. 

На някои негови части е дори вредно да стоите повече от десет минути. ;А ако се разходите по плажа Ел Гринго в Доминикана, може да получите не само всякакви болести, но и да получите солидна доза канцерогени. 

Невидимата смърт

Разположеният на Юг от Австралия, Фрейзер е най-големият пясъчен остров в света. Природата му е причудлива и живописна - дюните се издигат на височина до 240 метра и са покрити с екваториални гори, в които се крият невероятни езера. 

Смъртоносна заплаха пълзи по плажовете от Маями до Мексико

Обърнатият към Тихия океан бряг представлява един гигантски плаж, дълъг сто километра. Но недейте да се приближавате по-далече до линията на прибоя към водата. Тя е обитавана от огромен брой отровни медузи, сред които - ируканджи. 

Тези медузи имат почти прозрачно тяло и пипала с дължина до метър. Отровата на ируканджи действа бавно. Първоначално дори не забелязваш убождането.

След няколко минути започва цяла серия от паралитични ефекти - силни болки в главата и мускулите, увреждат се вътрешните органи, всичко това завършва с оток на мозъка и смърт. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай