logo

Плаж в известен турски курорт, който е само за жени

Плаж в известен турски курорт, който е само за жени

Пътувайки в посока към Кемер могат да бъдат намерени доста интересни места за почивка

Районът около турския курорт Анталия е красив и винаги има какво ново да се открие. Удобен е за изследване от плажа Конялтъ на брега на Средиземно море.

Пътувайки в посока към Кемер могат да бъдат намерени доста интересни места за почивка.

Едно такова място е Женският плаж на Анталия – Кадънлар Плажъ. Намира се на пътя между Анталия и Кемер.

Най-екзотичният плаж на Гърция е на един хвърлей от България

Плажът е разположен сред красива природа, а по пътя към него има малък парк. В района има няколко ресторанта, хамам, магазини с плажни стоки и тоалетни.

Удобно е, че на входа има голям паркинг, но до мястото може да се стигне лесно и с обществен транспорт. От автобусната спирка има безплатен превоз с малки коли.

На входа може да ви помолят да с покажете съдържанието на чантата, за да видят дали не носите алкохол или храна, която не е позволена за внасяне.

Освен на приятна разходка, можете да се насладите и на самия плаж, който е с малки камъчета.

Повечето плажуващи пристигат там след 13 ч. Най-вече през почивните дни. Местните жени идват на големи групи с деца, правят си пикник и си почиват.

Плажът е добре оборудван, има навеси, кошчета за боклук, съблекални, тоалетни. Можете да си наемете шезлонг и чадър.

Водата е чиста, дъното на морето е равно и се спуска постепенно. На плажа има достатъчно място за всички, а отсреща се открива красива гледка към планината.

Неслучайно това място се нарича „Женски плаж“ – там няма нито един мъж. Ако някой се опита да влезе, пазачите, които също са жени, няма да го пуснат.

Ако цялото семейство държи да се порадва на морето, наблизо има обществен семеен плаж, но той не е толкова добре поддържан.

Двата плажа са отделени с пясъчна ивица покрай морето. В женската част се пускат само жени с деца – може и момчета, но само до 8 години. По разделителната линия има охрана, така че никой не може да се прехвърли през нея и да нарушава спокойствието на дамите.

Едва след 19 ч. мъжете могат да влязат на женския плаж. Преди този час те се допускат само до парка или ресторантите.

До големия семеен плаж се стига по красив мост над малко езерце. Тази част от брега е дълга около километър и стига до пристанището. Тя е любимо място за семейни пикници и почивка на местните жители.

Кошмар! Един от най-известните турски плажове е на път да изчезне

Районът е чист и зелен, има място за барбекю и там се открива красива гледка към морето и планината. През уикенда там идват големи семейства и почти не се намират свободни места.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай