logo

Сексизъм и йерархия: Стюардеса на частна яхта се оплака от работата си

Сексизъм и йерархия: Стюардеса на частна яхта се оплака от работата си

Мария Ройг, която работи на яхта в Барселона, разкри плюсовете и минусите на професията си

Стюардесата Мария Ройг, която работи на частна яхта, разкри плюсовете и минусите на професията си. В интервю за Express момичето сподели опита си на яхтата, базирана в Барселона, Испания.

Стюардеса обясни любовта на пътниците към определени напитки по време на полет

Момичето нарече строгата йерархия най-досадната част от работата.

„Това е като жени срещу жени, например. Много завист, много хора, които искат да получат определена позиция, йерархия", казва тя.

Според Мария на големите яхти членовете на екипажа не могат да разговарят с капитана.

„Не можете да обсъждате нищо с началниците си, но просто правите това, което ви е казано. Мразя тази йерархия, разочарова ме, защото смятам, че всички членове на екипажа са равни “, казва стюардесата.

Мария също вярва, че сексизмът е най-лошата част от работата.

„Индустрията е много сексистка. По правило жените, като стюардеси или чистачки, работят вътре, докато мъжете карат и почистват лодката и те винаги работят навън “, обясни Мария.

Професията обаче има много предимства. Един от тях е личен готвач, който готви за служителите на яхтата. Членовете на екипажа живеят безплатно на кораба: всички разходи за храна и нужди се поемат от работодателя.

Прераждане! Как грузинската столица стана невероятна за броени години ГАЛЕРИЯ

„За някои това може да е кошмар, но лично аз се радвам, че мога да прекарам целия ден с моите колеги. Много се забавляваме! Винаги планираме забавни дейности, съвместни пътувания до ресторанти, екскурзии ... Все едно имаш истинско семейство на борда “, споделя момичето.

Ройг отбеляза, че стюардесите имат много свободно време през зимата поради ниския туристически поток. Екипажът работи от 8 до 16 часа. Но през високия сезон стюардесата може да работи 16 часа всеки ден.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

nsp

nsp 16.01.2022 11:04

Момето да знае,че равенство има само на оня свят,но и това не е сигурно.Сигурно искала да казва на капитана ''добро утро'' о кревата и да чака там кафето си от друга колежка...

Морски

Морски 18.01.2022 13:06

Глупав коментар,по добре не коментирай ако не си работил на такова място! А момичето има да учи много неща !

Като има претенции

Като има претенции 19.01.2022 12:32

На брега в калта

Ttttt

Ttttt 22.01.2022 12:53

Ha жените все нещо не им е тамън. Ако ги изпратиш да работят навън, не било кавалерско. Оставиш ги вътре на топло да работят, пак няма да им угодиш. Това го правят само лиглите. За жените трябва само турска вяра или средновековен католицизъм.

е гати тъпия сайт

е гати тъпия сайт 04.03.2022 11:56

Е как всички членове на екипажа ще са равни....кораба без капитан не може,ама без чистачка-колкото и да трудно ВСЕ ще се оправи...,някакси!!:)