logo

Прераждане! Как грузинската столица стана невероятна за броени години ГАЛЕРИЯ

Прераждане! Как грузинската столица стана невероятна за броени години ГАЛЕРИЯ

Кметът Каха Каладзе – легендарният футболист на „Милан“ – успя да превърне Тбилиси в най-желаното място за празнуване в Кавказ

Само за няколко години грузинската столица Тбилиси от един потънал в тъмнина град (подобно на София) грейна така, както само някои западни градове могат.

Край на спекулациите: Защо Шарм ел Шейх е страхотен курорт

Кметът Каха Каладзе – легендарният футболист на „Милан“ – успя да превърне Тбилиси в най-желаното място за празнуване в Кавказ. Известен е вицът, че ако в един автомобил се возят грузинец, арменец и азер, то задължително шофьорът е... милиционерът.

По Нова година обаче в един ресторант да празнуват арменци и азербайджанци, без да вадят ножове, а границите и с двете съседни държави са задръстени от туристи, които се стичат към Грузия, защото в кавказката страна редът, законността и сигурността са на изключително ниво.

Тбилиси е в топ 10 на най-сигурните столици в света. Всичко останало е, ако питате местните, на първо място в света... най-вече виното.

Спират полетите до Мароко заради новия щам на коронавируса

Или както казват грузинците, „виното е кръвта на Христос, тостът – продължение на молитвата.“

Каладзе успя да привлече и много инвестиции в града. През 2019, след промени в закони за киното, столицата стана притегателно място за снимки и за два месеца Тбилиси беше окупиран от екипа на „Бързи и яростни“, който засне последния засега епизод от суперпродукцията. Градът спечели милиони евро, с които подобри инфраструктурата си.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Петела

Петела 21.01.2022 11:30

Ти да видиш. Очаквам след време подобна статия за Тирана,но не и за София. Явно съм много черноглед,но какво основание имам да не съм такъв?!!!?