logo

„Сън“: Византия и барове – това е Несебър

„Сън“: Византия и барове – това е Несебър

Авторът препоръчва на туристите да излязат и да опознаят града с всичките му забележителности

Британският таблоид „Сън“ неведнъж е отделял внимание на родния Слънчев бряг като популярна лятна дестинация. Причината е ясна – евтина почивка, прилични плажове и безкраен купон ден и нощ.

„Сън“ с покъртителна „реклама“ на Слънчев бряг: №1 за пиене, дрога и проститутки

Но докато акцентът в повечето случаи е върху възможността младите и по-бедните британци да се напият у нас до припадък и върху разюзданите партита, които често пъти излизат извън контрол, този път изданието обръща внимание върху „културната“ част.

По-точно, на туристите се предлага възможността да разгледат красивия и стариенен Несебър, който се намира в непосредствена близост и който, очевидно, според „Сън“, е част от самия Слънчев бряг.

Затова и заглавието на статията „Византия и барове: От древни руини до шумни барове – има много неща за правене в Слънчев бряг, България“, не бива да ви обърква. В нея авторът Нийл Къстис разказва за преживяванията си в Несебър.

От хотела, в който той бил настанен, имало две опции. „Само на няколко минути наляво и ще стигнете до големия пясъчен Слънчев бряг, пълен с шумни барове, клубове и ресторанти.

Има забавления на слънце през денея и нон-стоп партита през нощта.

Завийте надясно и пред вас ще се открие една много различна част от този черноморски курорт“, пише британецът.

„Древният град Несебър се намира само на миля от курорта, но е един съвсем различен свят от ярките светлини и неона.

Издаден в искрящото море върху скалист полуостров, той е свързан със сушата чрез тесен път. Някога е бил велик търговски древногръцки град, запазил се е като важен град през вековете. Смята се, че е едно от първите места в света, където е започнало сеченето на монети, през 5-и век пр. Хр.

Днес останките от сградите от времето на Византийската империя и Средните векове могат да се разгледат заедно с гъсто разположените къщи с керемидени покриви и каменните улици и алеи.

Градът е част от световното наследство на ЮНЕСКО и в него има много какво да се разгледа – включително традиционни дървени и каменни къщи, древни църкви и крепост.

И сред цялата тази история можете да намерите малки ресторантчета и барове – идеални за времето, когато жегата намалява и слънцето потъва в морето“, пише още авторът.

След като намира уютен ресторант в Стария град той не спира да хвали както храната, така и изненадващо ниските цени, на които я получава: скариди в масло, бяло вино и чесън за едва 3,80 паунда, паста с морски дарове за 6,35 паунда и паеля за двама за 12,75 паунда.

След това, естествено, следва обиколка по баровете.

Британецът горещо препоръчва и хотелския комплекс, в който е отседнал, с всичките му екстри като изобилие от храна и безплатни напитки. По думите му, човек може изобщо да не излиза от там по време на цялата си почивка.

Няма да повярвате в каква класация България изпревари Турция и Канарските острови

Въпреки това Къстис препоръчва на туристите да не правят така, а да излязат и да опознаят Несебър с всичките му забележителности. „С толкова много неща за правене, независимо дали ще завиете наляво или надясно, всички пътища водят към блаженство в тази българска красота“, завършва той.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php 07.03.2020 16:32

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php