logo

Това е мистичният адриатически плаж, до който мъже не се допускат

Това е мистичният адриатически плаж, до който мъже не се допускат

Водата тук е гъста и можете да го усетите, докато плувате

Женският плаж е малък плаж в залива между Малкия и Големия плаж в Улцин, Черна гора.

А именно къпането на Женския плаж се препоръчва като част от терапията за лечение на различни гинекологични и кожни заболявания, както и при респираторни проблеми... Тайната е именно в лековитата вода, смесена с морската.

Лечебните свойства на водата в тази част са открити през 20 век. Богатството на сероводород, който насища водата, заедно с йод има положителен ефект върху женската репродуктивна система, а в сблъсък с морските вълни се създават идеални микро и макро молекули, подходящи за естествена аерозолна терапия.

Водата на този плаж е гъста и можете да го усетите, докато плувате. Освен водата там, лековит е и "подправеният" с мирис на борове въздух въздух, както и минералната кал, която е отлична за ексфолиране на кожата.

Разбира се, още преди да бъде доказано, за този прекрасен плаж е говорило сред местните в Улцин.

Malmaison - мега луксозният хотел, който крие мрачно и опасно минало СНИМКИ

Историята за Али и съпругата му се предава като една от любимите легенди, свързани с това място.

Той бил могъщ пират от Улцин и бил женен за жена, която много обичал, но тя никога не можела да забременее. Според старите обичаи Али трябвало да напусне жена си и да намери друга, която да му даде потомство. Той обаче не можел да си представи да живее далеч от жена си или тя да живее с някой друг. В отчаянието си той решил да я убие. Той разказал на майка си за плана си, твърдо решен да го направи, когато се върнал от предстоящото си пътуване.

Свекървата много обичала снаха си и в онези дни скърбяла, и тогава насън й се явил ангел и й казал да заведе снаха си да се окъпе на мястото, където лечебната вода извира в морето. Те направили това с нея.

Необичайният бар, който покори света

Три пъти на ден, в продължение на 21 дни, снахата се къпела в тази вода, следвайки инструкциите на ангела. Скоро след това двамата с Али се сдобили с дете, твърди легендата. Оттогава много жени със същите проблеми ходят точно на този плаж.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!