logo

Необичайният бар, който покори света

Необичайният бар, който покори света

Всеки гост, който поръча бира в този бар, трябва да предаде една от обувките си на сервитьора

Въпреки че е една от най-малките страни в Европа, Белгия предлага богат набор от атракции за своите посетители - средновековни замъци, модерна архитектура, световноизвестна модна сцена, страхотна храна и повече от 1000 марки бира!

Белгия също предлага отлични транспортни връзки, така че спокойни излети и кратки пътувания могат лесно да се планират в непосредствена близост до столицата.

Един от градовете, който със сигурност заслужава вашето внимание е красивият Гент, който се смята за най-якото място в Белгия!

De Dulle Griet | Visit Gent

Ако случайно попаднете в Гент, не пропускайте уникалния бар "Dulle Grient", където сервитьорите ще ви помолят да си събуете обувките, преди да ви сервират бира. Да, правилно прочетохте и зад тази необичайна идея се крие страхотна история.

Къде е най-романтичното място на света?

Преди няколко месеца британският "Гардиън" определи Dulle Grient за един от най-добрите барове в света. Що се отнася до външния вид, вярно е, че този бар, разположен на известния Vrijdagmarkt в Гент, представлява архетипа на белгийските барове. Стените са покрити с бирени плакати, рамкирани с винтидж колела и украсени с висящи кукли, които напомнят на мнозина за зловещата история на площада, където се намира. Като гост има голяма вероятност да седнете на стара табуретка, която изглежда е незаменим елемент от всеки сериозен бирен бар.

Този белгийски бар се превърна в световна новина през последните седмици, поради необичаен детайл, който привлече особено внимание.

Reservation

А именно, в опит да се пребори с кражбите на бирени чаши, "Dulle Grient" въведе изключително оригинална система: всеки гост, поръчал бира, трябва да предаде една от обувките си на сервитьора, като гаранция, че ще върне чашата преди излизане от бара.

За щастие има добра новина за всички онези, които не искат да свалят обувките си на публично място, независимо по каква причина. Тази мярка важи за гостите, които поръчват чаша бира Max, която се сервира в чаша с обем минимум 1,2 литра и се предлага в ефектна дървена поставка за чаши. За други видове бира, които се сервират в обикновени чаши – това няма да е необходимо.

Туристка: Извинявайте, но този вид бакшиш откога стана задължителен?

Хубавата музика върви с бира, а Гент е идеалният град за всички любители на топ концертите
Гент има свой собствен саундтрак. И много разнообразни. Като един от петте световни музикални града на ЮНЕСКО, Гент изобилства от оперни театри, културни домове като Vooruit и фестивали като иновативния, но класически OdeGand или острия и алтернативен фестивал Boomtown.

Dulle Griet named one of the best bars in the world | Focus on Belgium

Но най-голямата особеност са безбройните барове и концертни клубове из града. Насочете се към Kinky Star за силен рок, Café Video за нещо по-модерно или Hot Club de Gand за оптимистичен джаз. В Гент почти всяка вечер можете да разберете какво е актуално на местната и международна музикална сцена!

В средата на юли Гент спира да работи и спи, така че гражданите започват да се забавляват 10 дни подред. Те наричат ​​това "Gentse Feesten" ("Фестивал в Гент"), който получава повече от милион посетители всяка година.

Нека ви предупредим, ако посещавате Гент веднага след фестивала. Всички се възстановяват от заслужен махмурлук, така че може да бъде невероятно тихо през следващите няколко седмици.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

валерко

валерко 25.08.2023 17:46

И да добавим в красива Белгия , хилядите бежанци. Имате чувството че сте в Мароко ...