logo

Това са 5-те най-красиви плажа на Халкидики

Това са 5-те най-красиви плажа на Халкидики

Те са идеални за семейна почивка, имат едни от най-красивите летни залези

Всяка година Халкидики получава най-много сини флагове от всеки друг регион в Гърция и 90 процента от плажовете на Халкидики имат това признание.


Но сред най-добрите плажове в Гърция има селекция от 5 специални. Гръцкият портал "travel.gr" ги представи в следния ред.

Посиди, Касандра

Когато казваме Посиди, всъщност имаме предвид целия район около този плаж на Касандра. Така че има източна и западна страна на плажа, което е идеално, когато е ветровито, защото можете просто да се преместите от едната страна на другата и да продължите да се наслаждавате. Поради размера си, този плаж никога не е претъпкан, така че можете да се насладите на пясъка и тюркоазената вода на спокойствие.

Място, където пощенските картички стават реалност

Арменистис, Ситония

Гъстият, нелепкав пясък, дълбоката, кристално чиста вода и борова сянка. Най-добрият плаж на Халкидики събира много хора, които идват там в едноименния лагер, а има и плажни барове. Ако искате по-малко хора и спокойствие, тогава се насочете към този район.

Каридес, Ситония

Тюркоазената вода и белият фин пясък напомнят за Карибите, а буйната борова гора в двата края на заливите и белите скали са идеални за изследване. С право Кариди се смята за един от най-красивите плажове на Халкидики.

Каламици, Ситония

В близост до село Каламици ще попаднете на не един и два впечатляващи плажа – южният, където има къмпинг и е с по-фин пясък, и централния пред селището с фин пясък и решетки.

10 любопитни неща за жените в Турция

Торони, Ситония

Един от най-големите плажове на втория "пръст", Торони има по нещо за всеки. В единия край плажен бар, чадъри и рибни таверни, а в другия "безплатен" пясък и тишина. Чистата синя вода, пясъкът и един от най-хубавите залези.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай