Трагедия в Албания: Млада туристка загина заради невниманието на инструктор

Трагедия в Албания: Млада туристка загина заради невниманието на инструктор

29-годишно момиче от Обединеното кралство, отишло на почивка в курортния град Саранда в Албания, реши да отиде на подводно сафари

Албанската полиция арестува инструктор по гмуркане, чиято клиентка е починала по време на групово гмуркане до потънал кораб. 

Трагедия на популярен курорт: Тийнейджър отпи глътка коктейл и почина

29-годишна туристка от Обединеното кралство, дошлa на почивка в курортния град Саранда в Албания, реши да отиде на подводно сафари. Момичето се обърнало към местен водолазен център и се записало за екстремен тур до потъналия кораб - групата била придружена от 45-годишния инструктор Саймир Кушова, който има съответната квалификация.

Отбелязва се, че момичето се е потопило на дълбочина от седем до осем метра, след което е изплувало и е отишло на дъното. Инструкторът се опитал да окаже първа помощ на британката, но туристката починала.

Блогърка назова най-добрите стоки, които да купим от Турция

Полицията арестува водача, подозирайки го в смъртта на клиент поради невнимание и във връзка с пренебрегване на правилата за здраве и безопасност.

Според персонала на водолазния център загиналата е професионален водолаз. Те предположиха, че тя може да има здравословни проблеми, които крие.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Курандо Мио

Курандо Мио 21.09.2022 13:52

Вакса вакса.......