logo

Тук има черен пясък, вълни до 40 метра и внушителни скали

Тук има черен пясък, вълни до 40 метра и внушителни скали

Не можете да плувате на най-красивия плаж в Европа за 2023 г.

"Tripadvisor" като част от годишните си награди "Travellers' Choice" публикува списък с най-добрите плажове в Европа, но и в света, като любопитното е, че на първо място в надпреварата на Стария континент е плаж в Исландия , който се характеризира със замръзнала вода и вълни с височина до 40 метра.

Изборът е направен въз основа на десетки милиони отзиви, изпратени от милиони пътници по света през последните 12 месеца, за да се състави списък с любимите им дестинации. 

Най-популярните плажове предлагат по нещо за всеки тип турист, от поклонници на слънцето до търсачи на приключения и диви животни.

Три четвърти от 10-те най-добри плажа в света се намират в отдалечени, „офшорни“ места.

По-близо, отколкото очаквате: Тази европейска дестинация се нарича „достъпна алтернатива на Малдивите“

Най-добрият плаж в света за 2023 г. е плажът Bahia do Sancho в Бразилия, който е известен със своята идеално тюркоазена вода и плаж с бял пясък, както и с екзотичната си гама от диви животни.

Previous

За разлика от белия пясък, който краси най-красивия плаж в света, най-красивият в Европа е плажът Reynisfjörður в Исландия, със световноизвестния си черен пясък и внушителни скали, извисяващи се над брега.

Previous

Освен това някои може да разпознаят  тукашните пейзажи в сериала „Игра на тронове“. Въпреки че този плаж зае четвъртата позиция в света, той не е място, където можете да се насладите на плуване и слънчеви бани.

Изоставен призрачен град край Истанбул все още "чака" богаташите

News-Articles – Safetravel

Reynisfjörður е популярен сред наблюдателите на птици поради разнообразието от морски птици, наблюдавани наблизо, както и 40-метровите вълни и замръзналата вода, и се отбелязва, че това е плаж, на който най-добре се наслаждавате от безопасен бряг.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай