logo

Туристи масово отказват да отидат в популярен курорт заради алкохолна забрана

Туристи масово отказват да отидат в популярен курорт заради алкохолна забрана

Процентът на ваксиниране на населението в Патая достига 80 процента

Представители на туристическата индустрия в тайландския курорт Патая настояват за премахване на сухия закон.

Причината е че поради забраната за продажба на алкохол в ресторантите и затварянето на местата за нощен живот, чуждестранните туристи масово отказват да отидат в курорта. 

Бум! Цените на хотелите в Турция скачат догодина

Отбелязва се, че забраната за продажба на алкохол в ресторантите на популярния тайландски курорт е в сила от седем месеца - властите обясняват мярката с факта, че това се дължи на страх от разпространението на коронавирус.

Изключения обаче са направени в провинции като Пукет, Краби и Банкок, което предизвиква объркване сред представителите на собственици от туристическия бранш.

Шефка на турагенция разказа за забавленията на американските президенти на почивка

Освен това полицията извършва извънпланови проверки на заведения и арестува туристи, които нарушават правилата и употребяват незаконно алкохол. Отбелязва се, че драстичните мерки засегнаха силно имиджа на туризма в Патая, известен с нощния си живот, и нанесоха катастрофални щети на туристическата индустрия.

Съобщава се, че властите на провинция Чонбури, към която принадлежи Патая, планират да обмислят отварянето на нощния живот до 1 декември, но много планирани туристически събития като музикални фестивали, може да бъдат отменени. В същото време процентът на ваксиниране на населението в Патая достига 80 процента.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай