logo

Уникално: Лифт ще вози туристите от гарата до плажа в Бургас

Уникално: Лифт ще вози туристите от гарата до плажа в Бургас

Проектът за въжената линия се казва „Полет“

"Линията", като уникално, атрактивно съоръжение, ще е магнит за нови милиони туристи от света, пишат в предложението си няколко фирми

Да бъде изградена въжено-въздушна линия, която да улеснява достъпа от гарата до плажа в Бургас и да се превърне в една от новите атракции в града ни, искат няколко фирми, които са изпратили предложението си до Общинския съвет на Бургас и до кмета Димитър Николов. Проекта си те са кръстили „Полет“, а идеята е лифтът да тръгва от централна гара, да продължи по въздуха до Морското казино и от него да се спуска към плажа.

В Япония по-добре се изходете на тротоара, отколкото да си издухате носа!

"Полет в нашето гражданско съзнание ще бъде улеснение за десетките хиляди болни, възрастни и неспособни да вървят, улеснение да "летят" към морето през всичките сезони на годината. И заедно със здравите да ползват черния пясък, лугата и да се наслаждават на прекрасна панорама от "птичи" поглед.

"Линията" като уникално, атрактивно съоръжение, ще е магнит за нови милиони туристи от света. Това довежда до обогатяване на гражданите, на общината, на родината ни, за което Вие, Вашето управление, давате и труд и достоен пример за подражание в целия европейски съюз и в света", пишат в предложението си от ЕФ "Лира Шанс" и група стопански фирми.

Калашите в Пакистан - племето за "забравените" от Александър Македонски воини

Според Флагман.бг единственият подобен лифт в България се намира на плаж „Кабакум“ край Варна и е огромно улеснение за хората в неравностойно положение, но и за туристите, които искат да пристигнат по-бързо до плажа и същевременно да се насладят на прекрасна панорамна гледка.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай