logo

Вижте острова с необичайна форма, на който са стъпвали по-малко хора, отколкото на повърхността на Луната

Вижте острова с необичайна форма, на който са стъпвали по-малко хора, отколкото на повърхността на Луната

Скалата на черепа е част от Национален парк Виктория

Въпреки че привлича много любители на природата, местната статистика сочи, че само девет души са се разхождали на този остров.

Остров Клефт, по-известен като Скалата на черепа, е част от Национален парк Виктория в Австралия. Това е малък остров с невероятна форма, който привлича много внимание.


Поради своето местоположение силните ветрове и вълни с течение на времето са оформили острова, тоест има пещера с ширина 230 метра, дълбочина 60 метра и височина 60 метра.

7 неща, които може би не сте знаели за Украйна

Въпреки че привлича много любители на природата, местната статистика показва, че само девет души са се разхождали на този остров, по-малко, отколкото на повърхността на Луната.


Причината за това се крие в недостъпността на острова и високите и хлъзгави скали, по които катеренето може да бъде наистина опасно.

Един от малкото късметлии, които посетиха острова, е журналистът Нийл Оливър, който го направи в телевизионния сериал по австралийското крайбрежие от 2015 г.


Той и екипажът му се спуснаха с хеликоптер до върха на острова и кацнаха в пещерата.

Лудият британец, който едва се спаси от талибаните, се набута между шамарите в Украйна СНИМКИ

Там те открили разлагащо се гюле, за което местните историци смятат, че произхожда от древни кораби, които са използвали острова като мишена за тренировки.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Веско

Веско 03.03.2022 16:18

Много интересно място.