logo

Защо Кипър трябва да е вашата топ дестинация това лято

Защо Кипър трябва да е вашата топ дестинация това лято

Страната е на първо място в Европа по дял на плажовете със "Син флаг" от общия брой зони за къпане

С ново международно отличие кипърските плажове започват активния летен сезон. Те се наредиха сред най-добрите в света за 2022 г., след като близо две трети от тях спечелиха правото да развеят "Син флаг" тази година.

76 крайбрежни места за къпане в Кипър бяха удостоени с престижния световен знак за качество на морските зони "Син флаг" за тази година. Броят им се увеличава със 7 в сравнение с 2021 г.

6 места, на които не бива да ходите след 35-годишна възраст

Значително постижение за Кипър е, че 74 от 120-те организирани плажа, както и двете яхтени пристанища - в Лимасол и Агия Напа, са носители на наградата, подчерта екоминистърът Костас Кадис по време на официалната церемония за обявяването ѝ.

С този резултат страната е на първо място в Европа по дял на плажовете със "Син флаг" от общия брой зони за къпане, посочи още министърът, цитиран от БНР.

Международното екоотличие е важно признание и стимул за кипърския туризъм, като му придава добавена стойност и насърчава устойчивото развитие, отбеляза Костас Кадис.

Невероятни градове, наподобяващи Венеция, които си заслужава да посетите СНИМКИ

"Син флаг" се присъжда ежегодно на организирани плажове и яхтени пристанища след оценка по над 30 критерия, най-важните сред които са отличното качество на водите за къпане, чистота, безопасност, услуги за туристите, опазване на природата.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай