logo

Затвориха един от най-известните гръцки плажове

Затвориха един от най-известните гръцки плажове

Екипът на OASP предупреждава, че има значителен риск от свлачища поради ерозията на околните скали

Властите на йонийския остров Закинтос решиха да оставят популярния сред туристите плаж Навагио затворен за посещение през лятото поради опасност от свлачища, съобщава "Катимерини".

Решението за забрана на достъпа до плажа бе препоръчано от екип от експерти от Организацията за антисеизмично планиране и защита (OASP) след посещение на обекта на 8 март, като част от редовна преоценка на неговата безопасност.

Туристи посетиха луксозен курорт и признаха: Мислехме, че ще умремЕкипът на OASP предупреждава, че има значителен риск от свлачища поради ерозията на околните скали.

"Безопасността на жителите и посетителите е над всичко останало и решението беше взето предвид новите научни данни на OASP и неговия директор, професор Ефтимиос Лекас, предвид големия брой посетители в района по време на туристическия сезон“, обясни министърът на туризма Василис Кикилиас.Посещението на Навагио вече бе забранявано за местни жители и посетители миналия септември, след като земетресение с магнитуд 5,4 доведе до отчупването на големи камъни от околните скали.

Пътешествие до Рая: 10 красиви плажа, които трябва да посетите през 2023 година


Безопасността на плажа ще се преоценява два пъти годишно.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай