logo

Знаете ли, че край Дубровник има пещера, която крие красив малък плаж?

Знаете ли, че край Дубровник има пещера, която крие красив малък плаж?

Това е още една причина да почивате в Хърватия

Пещерата Бетина е чакълест плаж в Дубровник, разположен между Вила Шехерезада и плажа Дживовичи. Това „скрито“ място е рай за посетителите, които не обичат тълпите.

Този плаж е кръстен на прозвището Бете, както се нарича дубровнишкият математик и физик Марин Геталдич. До него не може да се стигне по суша, трябва да се плува или да се стигне с лодка.

Трябва да се отбележи, че е обърнат на югоизток, така че следобед изобщо няма слънце. Ако решите да плувате до него, най-добрият вариант е да плувате от плажа Дживовичи, а има и възможност за каране на кану, придружено от водач.

Тук има черен пясък, вълни до 40 метра и внушителни скали

Тук никога няма много къпещи се и това е идеалното място да се насладите на спокойствието и невероятно красивата природа. Тук гнездят и гълъби. Американското списание "Vogue" включи тази красива пещера в списъка на осемте най-красиви хърватски плажа. Тя спечели трето място.

Журналистите от споменатото списание също заявяват, че Хърватия е идеална лятна дестинация, тъй като предлага интересна културна програма, невероятна архитектура и непокътната природа.

По-близо, отколкото очаквате: Тази европейска дестинация се нарича „достъпна алтернатива на Малдивите“

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай