logo

Българин отиде в известен СПА курорт в Италия и не може да го нахвали

Българин отиде в известен СПА курорт в Италия и не може да го нахвали

Български турист описа впечатленията си от Монтекатини Терме - един от най-известните италиански СПА курорти. По много увлекателен начин той разказва за особеностите на градчето в една от фейсбук групите за пътешественици.

Ето какво пише Ангел Георгиев, който е заснел и най-красивите кътчета в курорта: 

"Монтекатини Терме е посещаван и известен с термалните си води. Може да се счита за един от най-големите спа курорти в Италия. Има данни, че водата е известна още от 1340 год.

Предишно име Bagni di Montecatini. 

Български туристи никога няма да забравят това, което преживяха в СПА-хотел (СНИМКИ)

Освен живописни лозя, прочути по цял свят вина и невероятно вкусна храна, Тоскана дължи славата си и на многобройните си минерални извори. Най-известни и най-големи сред тях са тези в градчето Монтекатини Терме, където самите Пучини и Верди са идвали на почивка в миналото, а днес – посетители от цял свят.

В миналия век броят на хотелите започна да нараства и необходимостта от комбиниране на термалните бани с забавление, отдих и спорт стана належаща.

Бяха открити множество модерни ресторанти, театри, нощни клубове, както и казино.

Много известни личности започнаха да посещават града. Знаменитости, благородници, хора от света на забавленията и политиката. В града може да правите всичко. Можете да пиете водата на Terme di Montecatini или ползвате спа процедури, масажи, кални бани, сауни и козметични процедури.

На разположение са девет термални центъра. Освен водата в този си вид има и забележителни фонтани. Още с влизането в града.
Тук ще намерите съчетание между СПА и туризъм.

В този исторически СПА център ще ви пуснат, само ако сте чисто голи

Разходките посока Piana di Lucca и Монтекатини Алто са невероятни, но това ще ви покажа отделно.

В България не се предлагат организирани екскурзии до това прекрасно градче, но може да се възползвате от някой от пакетите за пътуване до Тоскана. С автобус - 9 дни то ще ви излезе около 670 лева, а със самолет - 1000 - 1200 лева в зависимост от местата за отсядане. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай