logo

Долината на тоалетните – никога не сте виждали толкова кабинки на едно място

Долината на тоалетните – никога не сте виждали толкова кабинки на едно място

Много хора идват със семействата си, лагеруват и могат да останат да живеят тук с дни и дори седмици

Има едно място с такова изобилие от тоалетни на открито, каквото никъде другаде няма да видите. Направо може да се каже, че това е главната тоалетна долина на планетата.

Намира се в Кавказ, в руската република Кабардино-Балкария.

Джили-Су е уникално място в много отношения. Това е балнеокурорт с нарзанска минерална вода. Има доста хаотичен вид. Там няма санаториуми и инфраструктура. Минералната вода извира от земята на различни места и само на едно от тях има басейн.

Българското райско кътче, от което извира най-горещият гейзер в Европа СНИМКИ

Над всички тях се издига великанът Елбрус, а до там се стига по добър асфалтов път. От него се откриват такива гледки, които привличат блогъри и нстаграмъри от всички страни.

Освен това там има и два красиви водопада. Можете да се разхождате и по планинските маршрути.

Повечето блогъри, обаче, отиват там заради нарзанните извори. Това са предимно жители на самия Кавказ – от Кабардино-Балкария и близките райони.

Много хора идват със семействата си, лагеруват и могат да останат да живеят тук с дни и дори седмици. Те пият от извора, който предпочитат. Всеки извор е обозначен – един е добър за очите, друг за черния дроб и т.н. Като цяло имат лечебни свойства.

Всички твърдят, че водата много им помага.

И така изглежда, че въпросът как са изникнали толкова много тоалетни в последните години е изяснен. Но въпросните кабинки са хаотично разпръснати навсякъде, буквално почти до всеки извор има такава, а на подстъпите към тях даже можете да видите по няколко тоалетни, сковани от дърво.

 

Оказва се, че самите извори предизвикват таков аизобилие от тоалетни. Минералната вода има такова въздействие върху тялото, че човек ще-не ще, след като изпие и приседне до извора, изведнъж скача и тича до тоалетната.

 

Това е и моменталният ефект от пречистването на тялото. И тъй като има много хора, и нуждите са много.

 

Дяволската долина - адско място в едно райско кътче на Италия

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай