logo

Доволните клиенти си казаха думата – топ 5 на най-добрите СПА курорти в света за тази година

Доволните клиенти си казаха думата – топ 5 на най-добрите СПА курорти в света за тази година

Претоварени от напрегнатото си ежедневие, все повече хора избират СПА и уелнес ваканция с басейн и коктейл в ръка. А някои са готови да прелетят и половината свят в търсене на идеалното разпускане.

Всяка година едно от най-популярните списания за пътешествия - “Travel + Leisure”, прави класация за за най-добрите дестинации по света. Прави се допитване до пътешествениците за най-добрите хотели, курорти, градове, круизни кораби и т.н. Има и отделна категория за СПА.

В нея анкетираните дават оценката си за СПА курорти по целия свят в зависимост от това колко доволни са останали от настаняването, съоръженията, терапиите, обслужването, храната и, разбира се, цената.

В класацията за петте най-добри СПА курорта за 2018 година попада един от първите такива курорти в двете Америки, създаден през далечната 1940 година. Безспорният номер едно, обаче, е в Европа и печели любовта на туристите за втора поредна година.

5. Maya Tulum Resort, Тулум, Мексико

Курортът е известен предимно като йога център. Намира се на около час и половина с автомобил от летището в Канкун. Целият комплекс е създаден с грижа за околната среда. Стаите приличат на сламени колиби, а в банята има удобни седалки, където можете да се отпуснате и да наслаждавате на водата. Предлагат се и много занимания по медитация.

4. The BodyHoliday, Кариблу Бийч, Сейнт Лусия

Курортът в почти неизвестната за нас карибска островна държава е предпочитано място предимно за британски туристи. Рекламира се като подходящо предимно за туристи, пътуващи сами, но отзивите сочат, че това не е съвсем така. За желаещите да релаксират има пълна програма – сутрешно тай-чи, йога, СПА услуги, плаване с лодки. А можете просто да се разхождате до безкрай по красивите плажове или да отдъхвате край басейна. Има възможност за няколко вида масаж, стречинг и, разбира се, медитация.

3. Rancho La Puerta, Текате, Мексико

Основано пред 1940 година, раночото е едно от първите места в Северна и Южна Америка, насочено към уелнес туризма. С неговите безкрайни маршрути за преход, комплексът, който е разположен на 4000 акра в Долна Калифорния в Мексико, продължава да е хит сред читателите на списанието. Те продължават да се връщат там, а мнозина са доволни от високото ниво на заниманията за разпускане и презареждане. Провеждат се часове по барабани и пилатес във вода, а пустинният пейзаж е едновременно изумително красив и успокояващ.

2. COMO Shambhala Estate, Убуд, Бали

Курортът е разположен сред джунгла и оризища в полите на планина. Част от стаите са отделни постройки, разположени дълбоко в гората. Сред предложенията на комплекса за разпускане има хидротерапия, пилатес, йога и маршрути за живописни разходки сред природата. Заради красивата и екзотична природа много от посетителите го описват кат късче от рая.

1. Schloss Elmau Luxury Spa & Cultural Hideaway, Елмау, Германия

В красивите Баварски Алпи се крие курортът, спечелил най-много туристически сърца. И това се случва за втора поредна година – през 2017 той също беше избран за безспорен номер едно. В него са разположени 4 СПА центъра, включително и един специален за деца, шест ресторанта, концертна зала и има богата културна програма. Един от акцентите е банята с открит басейн, която е само за възрастни. Има и център за традиционна китайска медицина и ароматерапия, както и хамам. Едно от нещата, които се харесват най-много на туристите, е възможността за отлична семейна почивка или романтично бягство, без едното да пречи на другото.

 

Коментирай