logo

Германци пълнят българските СПА центрове, не плащат нищо

Германци пълнят българските СПА центрове, не плащат нищо

Има достатъчно модерни центрове у нас, конкурентните предимства на България са свързани с климата и природата

6 медикъл и СПА центрове у нас посрещнаха първите за това лято туристи от Германия, чиито възстановителни и рехабилитационни процедури в България се заплащат от германските здравно- осигурителни каси. Сред туристите има български граждани, които работят и се осигуряват в Германия. Това съобщи за "Хоризонт" Митко Василев, главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара.

Малко село е на път да задмине балнеостолиците Велинград и Хисрая

Германската национална асоциация на здравноосигурителните каси разшири през септември 2019-та година списъка с 14 държави, в които признава предоставянето на медицински и амбулаторни услуги за профилактика. Сега има необходимост от целева кампания за популяризиране на информацията за възможностите за профилактика в България, подчерта Митко Василев.

"Германия е с 16 федерални провинции и иска доста усилия тази информация да се разпространи, още повече, че там има 109 каси, които една част от тях са държавни, една част от тях са частни каси и нашата задача е колкото се може повече от тях да обхванем и да ги убедим, че могат да пращат свои пациенти в България".

На един хвърлей от Пловдив - лечебните води, излекували ревматизма на Цар Борис III

Има достатъчно модерни центрове у нас, които отговарят на изискванията. По линия на Българския съюз по балнеология и СПА-туризъм и на Германо-българската индустриално-търговска камара, за обектите у нас се предлагат консултации и обучения, за да увеличат шансовете си да приемат туристи от Германия. Съвместно с Министерството на туризма са проведени и срещи на високо равнище за популяризиране на възможностите на българските медикъл и СПА-центрове. Конкурентните предимства на България са свързани с климата и природата, подчерта Митко Василев.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

На аванта

На аванта 25.07.2022 5:38

И те като нашите точат здравната им каса за уж "рехабилитация". Ходят всяка година на аванта и все неизлекувани.

Sarbeca Z

Sarbeca Z 25.07.2022 6:51

В една нормална държава, такива бок.луци щяха да бъдат посрещани с камъни

Коментатор

Коментатор 25.07.2022 9:33

Германците имат право на рехабилитация по линия на здравната каса веднъж на всеки три години до 21 календарни дни. Здравната каса поема всичко, но почиващият трябва да заплати по 10€ на ден. Поема се и пътя до дестинацията от страна на здравната каса.

Bambi

Bambi 26.07.2022 20:41

Nie raboteshtite hora v Germania ne poluchavame na " avanta" kakto kazvat neusvedomenite a si plashtame vseki mesec 370 evro zastahovka i ako tova e "avanta" da si plashtatat i tezi koito taka misliat i SPA uslugi shte polzbat i te

Браво

Браво 04.11.2022 7:01

Абе май дьртите идват да оплакнат окото и да хванат нещо за разтоварване Имат пари и тук е евтено за тях Така че са на далавера