Вижте най-якия СПА хотел в цяла Западна Европа – бивше имение от 16-и век

Вижте най-якия СПА хотел в цяла Западна Европа – бивше имение от 16-и век

Престижното списание “World Spa & Wellness” раздаде своите годишни награди в сферата на СПА туризма. Това се случи на лъската церемония на 25 февруари в Източен Лондон.

Наградите са разделени в категории „Най-добър хотел“ и „Най-добър курорт“ по региони – Близък Изток и Африка, Северна и Южна Америка, Източна Европа, Западна и Северна Европа, Азия и Австралия. Връчва се специална награда за световна дестинация за здравни и СПА услуги (победителя в нея ще ви покажем съвсем скоро).

Антигуа и Барбуда – новата гореща СПА дестинация

Във вероятно най-престижния регион – Западна и Северна Европа, наградата грабна СПА център във Великобритания, намиращ се в красиво бивше имение от 16-и век. “Gaia SPA” в “Boringdon Hall Hotel&SPA” се намира в покрайнините на загадъчния Дартмор, близо до Плимът, в графство Девън. В близост се намира националния парк Дартмур – красиво и леко плашещо място, познато от най-известната история за Шерлок Холмс – „Баскервилското куче“.

Комплексът, отворил врати през 2016 година, се намира в огромно имение от 16-и век. Старинната атмосфера е запазена в салона, в стаите и големите зали. Докато в хотела се набляга повече на ретро стила, в СПА центъра дизайнерите са се постарали до внесат достатъчно елементи на модерност, усещане за релакс и спокойствие.

СПА центърът „Гая“, наречен на името на Майката-земя, е носител на множество престижни награди. Мениджърите му са горди, че са създали естествено място за релакс сред природата. Съоръженията и терапиите „ще ви дадат възможност да подхраните ума, тялото и духа си и да постигнете баланс между собствената си индивидуалност и широкия свят, в който живеем“.

Уникалният метод, с който в Япония премахват излишното тегло без никакви диети и досадни упражнения

Мястото предлага пакетни почивки, обикновено за по две нощувки през уикенда – „Пробуждаща почивка“, „Балансираща почивка“, „Успокояваща почивка, „Фриволна петъчна СПА почивка“, „Върховна неделя“ и т.н. За последната, която включва само една нощувка, цените започват от 309 паунда за двама души.

Сред най-нестандартните терапии са кристалната, терапията с дъждовни капки и „пълен холистичен ритуал“. Всяка от тях е спродължителност 120 минути и струва 195 паунда, ако не е включена в пакет.

Едни от най-интересните услуги са терапиите и процедурите за бременни и наскоро родили жени.

Обявиха СПА дестинациите, които се пукаха по шевовете в последната година 

Важно е да се отбележи, че персоналът взема много насериозно мисията си клиентът да се потопи в атмосфера на пълен релакс и да се възстанови качествено. Тук няма да чуете шумни гласове и бърборене пред вратата на стаята си, докато се опитвате да се отпуснете на масажното легло. Нито пък ще видите деца, правещи „водни бомби“ в басейна. Всичко е толкова спокойно и дзен, колкото на вас ви се иска.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай