logo

Английската кралица не тръгва за никъде без тази стока за 5 пенса в куфара си

Английската кралица не тръгва за никъде без тази стока за 5 пенса в куфара си

За всеки британец е изключително важно да носи със себе си част от дома, независимо къде отива

Британската кралица Елизабет II е най-пътуващият монарх в света. Затова не е изненадващо, че тя си е създала абсолютно идеална рутина по време на пътуване и е напълно наясно какво и харесва и какво не.

Всеки път, когато тя потегли на някоя от кралските си визити, тя винаги си взема нещо, което не е никак скъпо и всеки може да си го позволи, пише британският „Експрес“.

Защо 1 чай в хотел Ritz в Лондон струва 60 паунда

Елизабет пътува в качеството си на кралска особа цял живот. Естествено, тя отдавна е свикнала с дългите обиколки. А за всеки британец е изключително важно да носи със себе си част от дома, независимо къде отива.

Изглежда това важи и за кралицата. Тя носи със себс и нещо доста обикновно и типично, което всеки може да си купи.

Британците, както е известно, са луди по чая. Техният монарх също е голям фен на горещата кофеинова напитка. Затова, независимо закъде пътува, тя си носи големи запаси от чай „Ърл Грей“. Твърди се, че те са произведени специално за нея от компанията „Туинингс“.

Чаят „Ърл Грей“ на марката представлява черен чай с вкус на лимон и бергамот. Една кутия със 100 чаени торбички се продава за 5 паунда, което означава, че любимата напитка на кралицата е по джоба на всеки – 5 пенса за торбичка.

Въпреки че тя споделя любовта към чая на повечето британци, начинът, по който го пие, е доста различен. Тя не му добавя мляко или захар, както повечето нейни сънародници. Наслаждава му се по всяко време и на всяко място, тъй като си носи собствен чайник.

Тежък проблем мъчи еднакво Елизабет II и Кейт Мидълтън, когато тръгнат на път

Разбира се, и чайникът на британския монарх не е обикновен. Според Питър Пигът, издал книга за кралските пътувания, чайникът на кралицата е с монограм.

„Може да се каже, че те не ходят никъде, без да си носят малка част от Англия. Складът в самолета е пълен с неща, които кралицата е свинала да яде вкъщи. Нейният електрически чайник с монограм е с нея за една хубава чаша чай“, пише той.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Пепеляшка

Пепеляшка 20.05.2020 13:58

Мразя чай!

7:1

7:1 21.05.2020 16:37

Бабугер