Бивша служителка на круизи разкри какво тя никога не би правила на борда

Нейният списък включва всичко - от отказ от примамливи пакети с напитки до избягване на натоварени маршрути

https://pochivka.blitz.bg/narachnik/bivsa-sluzitelka-na-kruizi-razkri-kakvo-tya-nikoga-ne-bi-pravila-na-borda Pochivka.blitz.bg
Бивша служителка на круизи разкри какво тя никога не би правила на борда

Източник: Снимка: Shutterstock

Бивша служителка на круизен кораб разкри шестте неща, които никога не би направила на борда. Тами Бар е била член на екипаж в продължение на три години, но сега е щастлива да плава по моретата като пътник.

Пред Business Insider тя разкри съветите си за пътници, които искат да се възползват максимално от ваканцията си край океана.

Певица от круизен кораб разкри истината за безплатния сладолед ВИДЕО

Нейният списък включва всичко - от отказ от примамливи пакети с напитки до избягване на натоварени маршрути.

Първият съвет на Тами е да избягвате да плащате за по-висока категория в трапезарията на борда. Тя казва, че въпреки че „основните ястия в трапезарията са включени в цената на круиза“, често има „допълнителни“ такси за по-висок клас ястия, като избор на пържола или омар.

Но експертът обясни, че допълнителните такси тук и там скоро се натрупват и тя би се „придържала към артикулите без допълнителните такси“.

С подобно мислене, Тами също призова пътниците на круиз да избягват закупуването на пакети с напитки.

„Няма смисъл да плащам предварително за 12 до 15 коктейла на ден. Направих си сметката за стандарните неограничени пакети напитки и цената просто не си струва за мен“, обясни тя.

Запалената пътешественичка добави, че това е особено вярно за пътувания с чести спирки на пристанища, когато гостите ще са навън да разглеждат през по-голямата част от времето. Вместо това Тами посъветва бъдещите пътници да проверят правилата за напитки, за да видят дали е позволено да носите собствени алкохолни напитки на борда.

Трябва също така да има много възможности да консумирате евтини напитки по време на "щастливите часове" и специални напитки, които круизният кораб вероятно ще предложи.

След това бившата служителка каза недвусмислено, че не би докосвала повърхности в общите части с пръсти, добавяйки: „Кокалчетата на пръстите и лактите вършат работа“.

„Някои круизни компании са по-добри от други в изчистването на често докосвани повърхности, но аз не рискувам. Избягвам да докосвам неща, които другите често докосват, и си мия ръцете често“, каза Тами. „Определено предпочитам да съм в безопасност, отколкото да съжалявам", добави тя.

Тя разкри, че друго нещо, което никога не би направила, е да носи ключа от стаята си на врата си - и причините са две.

„Първо, виждам много пътници да използват ключовете за стаята, висящи на вратовете им, за да парадират със статута си като клиент на круиза. Просто изглежда претенциозно".

Второто е свързано с безопасността: „На пристанището ключът от стаята, който отскача от гърдите ви, изглежда като покана да бъдете ограбен. Той крещи: „Имам пари! Елате и ги вземете от мен".

Тами отправи строги думи към всеки, който си мисли да нарече с грешно име на кораба, на който се намира.

Безценни съвети за круиза: Какво да ядете в бюфета и какво да избягвате

И не на последно място, тя каза, че е изключително важно да се избягва планирането на много натоварен маршрут.

„О, повтарящите се кошмари, които имах за това, че не успявам да се върна на кораба навреме по време на пристанищен ден“, разказа тя.

„Никога не съм пропускал да отплавам, но понякога съм била съвсем на косъм от това и е трябвало да тичам през няколко кея". 

Тя завърши, като посъветва хората да отделят повече време, отколкото предполагат, за да се върнат, без да бързат в последната минута.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай