logo

До тези предмети в хотелските стаи е най-добре да не се докосвате

До тези предмети в хотелските стаи е най-добре да не се докосвате

Когато влезем в стаята си, обикновено забелязваме първо перфектно оправеното легло, снежно белите кърпи, чистите огледала и искрящите от чистота мивка, вана и тоалетна

Въпреки че хотелските стаи се чистят редовно, за някои предмети вътре просто не стига времето да им се обърне внимание.

Когато влезем в стаята си, обикновено забелязваме първо перфектно оправеното легло, снежно белите кърпи, чистите огледала и искрящите от чистота мивка, вана и тоалетна. Оставаме с впечатлението, че стаята буквално сияе, а за чистенето ѝ са били нужни не по-малко от пет часа.

Всъщност чистачките рядко разполагат с по няколко часа. Затова е съвсем нормално на някои предмети изобщо да не могат да отделят време.

Какво обикновено забравяме в хотела и как да си го върнем?

Например знаете ли, че едно от най-мръсните неща в хотелската ви стая е дистанционното на телевизора? Практиката показва, че в някои хотели дистанционните никога не се чистят.

Това е и логично донякъде – защо да се хабят парцали или мокри кърпи за неща, които просто няма кога да се покрият с прах? В крайна сметка много хора си пускат телевизора, само за да им звучи нещо като фон.

Проучванията, обаче, показват, че в действителност дистанционното може да е по-мръсно и от ръба на тоалетната чиния. Същото може да се каже и за стационарния телефон в стаята. Както и с дистанционното, на него просто не му се обръща внимание.

Как миришат болестите?

Изненадващо е, че голяма част от бактериите се задържат повече не на бутоните, а на самата слушалка. Когато се обаждат, хората допират лицата си в нея и дишат учестено. Заради това там се задържат и размножават хиляди бактерии.

По правило върху чаршафите вашето легло трябва да бъде застлано с покривка. Специалистите не съветват върху нея да лежите голи и да допирате лицата си.

Камериерките признават, че покривките може да не се перат с години. Можете само да си представяте колко бактерии се трупат на година от оставените отгоре дрехи и куфари.

Неприятната истина – в тези курорти има най-голяма опасност да се натровите с храна

Най-големите развъдници на болестотворни бактерии, разбира се, са ваната и душът. По думите на чистачи, гъбите, с които се чистят душ кабините, рядко се сменят и така опасните микроорганизми се прехвърлят от стая в стая.

Освен това не бива да се забравя, че влажната и в същото време топла среда е идеална за размножаването на бактерии.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай