Хотелът с роботи вместо персонал се оказа пълен провал (СНИМКИ)

Хотелът с роботи вместо персонал се оказа пълен провал (СНИМКИ)

Бъдещето в свят, управляван от машини, засега се отлага. Роботите, наети в японски хотел не изпълнявали добре задълженията си и трябвало да бъдат "уволнени".

Ръководството на хотел Henn-na Hotel, който се намира в японския град Сасебо, решило да съкрати половината от роботите. Оказало се, че те не се справят добре със задълженията си, пише The Wall Street Journal.

Администрацията на хотела съобщила, че съкращава щата на половината от роботите, които изпълняват различни дейности като персонални помощници. Оказало се, че машините повече пречат на туристите, отколкото да облекчат тяхния престой. Преди съкращението в хотела работели 243 робота. 

И Япония го направи! Въведе данък за всички туристи, който ще се плаща, когато...

Например, понякога посетители се оплаквали, че роботите приемали през нощта хъркането им за глас и ги будели с въпроса: "Как мога да ви помогна?"

Това е най-старият СПА-хотел на света! Приема гости повече от 1300 години

Машините за чистене не можели да преодоляват препятствия и често закъсвали, попадайки на кувертюра от леглото или мебели. Друга причина за отстраняването на роботите бил фактът, че те се наглявали и можели да станат причина за пожар. Имало и случай, когато клиент не можел да се свърже с рецепцията заради счупен робот, който отказал да комуникира. 

Сега хотелът предвижда да наеме обратно хора, които ще се заемат с почистване, комуникация с клиентите и всякакви други услуги. 
През 2015 година хотелът нае роботи и по този начин дори попадна в книгата на рекордите Гинес като първия робохотел./pochivka.blitz.bg.
 

Коментирай