logo

Най-новата атракция край Пловдив - всеки се спира да се снима ВИДЕО

Най-новата атракция край Пловдив - всеки се спира да се снима ВИДЕО

В много части на Европа това вече се е превърнало в мода, в Италия тази идея е печеливш бизнес

Най-новата атракция край Пловдив, която набира все по-голяма популярност като „лавандулинг”, привлича стотици туристи. Лилаво поле на главния път към Асеновград, Родопите и Смолян се превърна в притегателно място са фотосесии. Само за няколко седмици красивото кътче за снимки превзе социалните мрежи.

Уникалният лилав килим, образувал се от билката ралица, изпъква сред едно от полетата на главния път Пловдив - Асеновград. Там снимки за спомен си правят не само българи, но и много преминаващи чужденци. Хората определят мястото като „Божи дар” и „чудо на природата”, съобщава Нова телевизия.

Малдивите в България? Съществува такова райско кътче и у нас, ето къде СНИМКИ

Друга дестинация, превърнала се в привлекателно място за снимки, е лавандуловото поле на пътя за Хисаря, край село Дуванлий. Собствениците на насажденията Нели и Венци Вълкови, които от 5 години се занимават с производство на етерични масла, решили да добавят още малко цвят на лилавото поле и поставили няколко декора за фотографии.„В началото поставихме една малка лилава маса с детско столче. Много хора започнаха да се снимат. След това сложихме врати, които боядисахме ръчно”, сподели Нели.

Тази магия на 24 км от Пловдив трябва да се види

В много части на Европа това вече се е превърнало в мода. В Италия тази идея е печеливш бизнес, като лавандулови полета са превърнати в ресторанти на открито. За съжаление цъфтежът не трае дълго. Първите седмици на юли са последните възможности за снимки, тъй като в средата на месеца ароматният цвят се събира.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

уаааааа

уаааааа 13.06.2023 22:31

Ква е тая малоумница, дето се е снимала с маска?

Анана

Анана 13.06.2023 23:25

Що к… вето е с маска ? Прост народ….. да си сложи маска и на …утката. Да не се плоди