logo

Най-гнусните неща, които може да видите във Виетнам, но никой преди това няма да ви ги каже (ВИДЕО)

Най-гнусните неща, които може да видите във Виетнам, но никой преди това няма да ви ги каже (ВИДЕО)

За Виетнам може да се говори дълго. Например за това с какво настървение местните чистят рибата направо на щандовете или как виетнамците виждайки турист, се затичват към него, предлагайки му какво ли не.

Виетнам е невероятна страна, но този път ще ви опишем някои нелицеприятни факти за хората в нея.

На пазарите живите скариди "скачат" на пода, без да се замислят, виетнамците просто ги взимат от мръсната земя и ги слагат обратно. Кокошките се продават живи, а ако поискате, ги колят пред вас.

На пазарите за различни стоки вони още повече, отколкото на местата, където се продава храна. 

Виетнамците не обичат особено да чистят след себе си. Често си изхвърлят боклуците в потоци, езера и други водоеми. Същевременно пак от същите места ловят и риба за продажба. 

И още нещо - не вярвайте във Виетнам на онлайн картите, където са посочени плажовете. Пясък ще намерите, може би и някакъв водоем, но заради боклука няма да зърнете нищо от обещания ви плаж.

По реките плават тонове боклуци. Същото важи и за някои паркове - атракционите могат и да не работят, а мястото да е напълно запуснато. 

Затова и по-добре не си купувайте риба във Виетнам. В плаващите селца местните ходят до тоалетна под дома и фекалиите се стичат направо във водата. Често виетнамците прибират умрели от мръсотията риби и ги изнасят за продажба на тържищата. 

Кухня от ада! Какво ядат по улиците в Азия

В по-малките места и крайните квартали на градовете е пълно с боклук. Виетнамските деца си играят направо върху него. В повечето случаи родителите са работещи и нямат време да се грижат толкова добре за отрочетата си. 

Често майките взимат децата си направо на работа, не рядко това са масажни салони, където децата пишат домашните си направо на пода. 

Ако хотелът ви не е платен по-рано, вместо пари, взимат паспорта ви. Накрая, в последния ден от престоя си, туристът дава парите и му връщат документа. Това е доста плашещо. 

Уличните търговци често издърпват парите направо от ръцете ви, смятайки, че след като са ги докопали, значи сте съгласни и да платите, а да избирате може и после. 
Ако говорим за участта на жените, тя никак не е лека. Често там бременни камериерки или сътруднички по летищата работят до самия момент на раждането и ги карат в болницата направо от работното място. 

Срещнеш ли Хмонг, виж му дрехата, за да разбереш с какво се занимава

Всъщност да отглеждаш дете във Виетнам е доста скъпо, затова и повечето от семействата имат само по едно, единици са тези, които си позволяват две или три. 
Когато сте във Виетнам, внимавайте с това какво ви предлагат, трудно ще се откопчите - или ще ви преследват проститутки, или дилъри на дрога. Готови са да вървят след вас толкова дълго, докато не се доберете до безопасно място. 

И накрая, един от най-неприятните факти за повечето виетнамци - те мият рядко краката си, дори и жените. Това важи за почти всички представители на по-бедното население. Затова и може да се задушите от воня, пътувайки в обикновен автобус от градския транспорт, което също си е рисково занимание. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай