logo

Назоваха най-безопасните градове за посещение

Назоваха най-безопасните градове за посещение

В първата тройка няма европейско селище

Токио, Сингапур и Осака са най-безопасните градове в света. Това се посочва в годишния рейтинг на британската компания Economist Intelligence Unit. Москва е на 37-о място в този списък.

Съставителите на класацията групираха 60 големи градове по света според 57 показатели, засягащи цифровата сигурност, здравеопазването, сигурната инфраструктура и личната сигурност. В цялостната класификация Токио, Сингапур и Осака станаха лидери. Следват Амстердам, Сидни, Торонто, Вашингтон, Копенхаген, Сеул и Мелбърн.

Това са 5 страни, в които не трябва да пиете вода

Градовете от Азиатско-Тихоокеанския регион са особено добри в такива категории като безопасна инфраструктура, здравеопазване и лична сигурност. Цифровата сигурност на жителите се осигурява ефективно от градовете на Северна Америка: Чикаго, Вашингтон, Лос Анджелис, Сан Франциско, Далас, Ню Йорк и Торонто. Сред европейските градове Амстердам и Копенхаген като цяло заемат позиции за висока сигурност.

Според оценките на всички показатели Москва заема 37-мо място от класацията с оценка 65,8 от 100 точки. В личната безопасност руската столица е на 39-о място, в здравеопазването - на 30-то, в безопасната инфраструктура - 32-то, а в цифровата сигурност показва не най-високият резултат - само 54-то място.

Внимавайте с гидовете в турските хотели - почти сигурно ще пробват да ви изпързалят!

Според изследователи в момента 56 процента от всички хора по света живеят в градове. До 2050 г. тази цифра ще нарасне до 68 процента поради високия темп на урбанизация

Според изследването София е на 169 място от 334 града, непосредствено след Кьолн.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай