logo

Не е за вярване къде ще строят най-високата кула в Западна Европа

Не е за вярване къде ще строят най-високата кула в Западна Европа

Сравняват я с кулата на Саурон от „Властелинът на пръстените“

Най-високата сграда в Западна Европа ще бъде построена в малко и на пръв поглед непретенциозно градче, в което живеят едва 7000 души. Небостъргачът ще бъде централа на модния гогант “Bestseller”, основан през 1975 година.

Предвижда се сградата да е висока 320 метра. Това е с 10 метра повече от „Шард“ в Лондон. Снимка от проекта разкрива как впечатляващата сграда ще доминира над рания провинциален пейзаж.

Нечовешко! Вижте най-натовареното кръстовище в света, където 3000 души пресичат на всеки зелен светофар (СНИМКИ/ВИДЕО)

Очаква се тя да се вижда в радиус от 60 км. Без съмнение тя ще се превърне в забележителност. Нищо чудно, че хората вече я сравняват с кулата на Саурон от „Властелинът на пръстените“.

Архитектурното чудо ще бъде издигнато в провинциалното градче Бранде в Дания. Има, обаче, и възражения срещу проекта. Според някои архитекти, сградата „развали непокътнатия пейзаж“. Въпреки това градският съвет вече е издал разрешение за строеж, пише „Гардиън“.

От компанията “Bestseller”, чийто собственик Андерс Холх Повлсен е най-богатият човек в Дания, наричат плана „Проект кула и село“. От там посочват, че ще преосмислят класическата представа за централа на компания.

Комплексът ще има над 30 етажа, образователни центрове, хотелски стаи и офиси за фирмата.

„Виждаме проекта на “Bestseller” като голяма възможност за гада. Възможност, която ще помогне за създаване на динамичен живот в Бранде“, заявяват от търговската асоциация в града. Началната дата за започване на строителството още не е определена.

Борзя е най-лошият град в Русия! А това означава наистина лош... (СНИМКИ)

Китното градче Бранде е разположен на ж.п. линията между Вейле и Хернинг в община Икаст-Бранде. Градът е известен със стенописите си, украсяващи сградите и обществените пространства. Заради учреденото там арт училище много хора на изкуството започнали да се заселват в Бранде. Рисунките по стените целели да създадат из целия град атмосфера като в галерия и да покажат, че изкуството е за всички.

Бранде е и централата на пионера в добива на енергия от вятъра „Бонус Енерджи“, днес „Сименс Гамеса“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай