logo

Борзя е най-лошият град в Русия! А това означава наистина лош... (СНИМКИ)

Борзя е най-лошият град в Русия! А това означава наистина лош... (СНИМКИ)

Тук няма тротоари, пътища липсват и има две прилични сгради

Днес ще отидем в най-лошия град в Русия. Да, министерството на строителството е признало Борзя за клоакатка на Русия преди година. Повече от това няма накъде да се падне! От повече от 1000 града,  Борзя е най-лошият! Омск, Адлер, Махачкала и други са прекрасни мегаполиси в сравнение с Борзя!

До Борзя се шофира 5 часа от Чита. И това е много тъжен път. Красиви степи, синьо небе и изоставени военни бази. Сред безкрайните трансбайкалски простори, като останките на гигантски чудовища, се разпадат бетонни пететажни сгради. Как са стигнали дотук? Къде са отишли ​​всички хора?

Вижте основните заблуди за живота в Ню Йорк

Така през 2017 г. сайтът Дом.рф, с подкрепата на Министерството на строителството на Руската федерация и проектантското бюро "Стрелка", състави Индекс за качеството на градската среда. Борзя се превръща в най-лошия град в Русия по редица критерии.

Ако никога не сте чували за Борзу, тогава първо трябва да ви информираме, че хората казват за нея: "Китаю триппером грозя, стоит красавица Борзя". И макар акцентът в името на града да пада върху първата сричка, тази поговорка е най-интересното, която може да се открие в Борзя.

Това са десетте най-скучни държави в света

А сега малко по-конкретно. Борзя е малък град в пределите на Забайкалския край, не много далеч (по сибирски стандарти) от границата с Монголия. Населението е 28 888 души.

Емблемата на града е грачещ жерав.

Що се отнася до името на града, просто е необходимо да се види написаното в Wikipedia:

“Селището възниква през 18-ти век недалеч от солените езера, наричани от местните буряти “Бауорж”. По друга версия името произхожда от "борса-ми" - убита мечка, "боро" - сив, а суфиксът "я" предава смисъла на нещо изоставено.

Да бъдеш жена в тази страна - никакви права, само задължения и бой

В града има всичко на всичко две прилични сгради - Домът на железопътния работник, където понякога прожектират и кино, и гарата, от която можеш да избягаш от този ад.

Предварително трябва да предупредим особено впечатлителните читатели, че „смисълът на изоставянето“ се предава не само от името Борзя, но и от всяка от нейните снимки.


 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай