Не поръчвайте паеля в Испания в понеделник - ето защо

Не поръчвайте паеля в Испания в понеделник - ето защо

Пътешественичка получи ценни съвети, докато разговаряше с местните жители на пазар на популярния курортен остров Майорка

Австралийската телевизионна водеща Катриона Роунтри, която е опознала подробно Испания, обясни на туристите защо никога не трябва да си поръчват паеля в понеделник.

Тя получи този и други ценни съвети, докато разговаряше с местните жители на пазар на популярния курортен остров Майорка, пише Daily Mail.

Според самите испанци основната съставка в традиционното испанско ястие "паеля" (или по-правилно, но и по-трудно за произнасяне, паейа) често е морски дарове и е по-добре да не ги купувате в понеделник, защото рибарите не ходят в морето в неделя, което означава, че храната може да не е прясна.

Пътуване с къс бюджет - това родопско село ще ви посрещне с уникални гледки, вкусна храна и добро СПА!

Пътешественичката също така научи, че местните жители не обичат да си купуват кафе в движение. Вместо това те предпочитат да намерят поне пет минути, за да седнат и да се насладят на ободряваща напитка, докато разговарят с приятели или дори непознати.

Един от местните обаче я посъветвал да започне деня с разходка из пазарите с горещ шоколад и няколко чуро.

Тук обаче експертът отправи предупреждение: не трябва да правите това всеки ден, в противен случай в крайна сметка ще натрупате наднормено тегло.

Освен това Катриона сподели тайните на дълголетието на испанците.

„Продължителността на живота на испанците е 84 години, те са здрави, обичат средиземноморската диета, малко слънце и добър климат“, отбеляза телевизионната водеща.

Разговаряйки с местните жители, тя също научи защо те не харесват обявите в Airbnb.

Помолих турски майстор-готвач да ни сготви най-хубавото местно ястие – ето какво ни донесе

„Всички местни жители, с които говорих, казват, че това ги кара да напуснат апартаментите си, тъй като градските центрове постепенно се превземат от туристи. Средната заплата е ниска, повечето местни жители наемат жилища, но за съжаление наемодателите предпочитат по-високи такси в Airbnb“, обясни експертът.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай