logo

Неочаквано! София е в топ 5 на най-добрите столици за... СНИМКИ

Неочаквано! София е в топ 5 на най-добрите столици за... СНИМКИ

Това стана ясно от последно проучване, което гледа реакциите на потребителите в мрежата

София се нареди в елитна класация. Столицата ни влезе в топ 5 най-добрите градове за... брънч в ЕС. 

Това стана ясно от последно проучване, което гледа реакциите на потребителите в мрежата. Отзивите за ресторанти, сервиращи такъв тип менюта в българския столичен град, са 8.81 от 10 възможни.

Това сочат най-новите изследвания на USWITCH.com/Mortgages, които анализират оценките на клиенти на над 235 000 ресторанта във всяка европейска столица, за да открият най-добрия град за брънч това лято.

Най-интересните скални чудеса у нас, които не трябва да пропускате

София с петата най-висока оценка в Европа

Столицата ни заема пето място с рейтинг 8.81 от 10. Въпреки че разполага със само 522 ресторанта - 88% по-малко от Париж, Франция (4.401), брънчът в българската столица ще ви струва 21.20 евро, 21% по-евтино от Париж.

Атина е най-високо оценения брънч в Европа

Гръцката столица се нарежда на първо място със среден рейтинг от 8.88/10. С 1136 ресторанта, от които да избирате, средната цена на обяд в древния град е средно само 16.66 евро - петият най-евтин от всички анализирани столици. Това е само с 24 цента повече от обяд в Братислава, Словакия - най-евтината дестинация за брънч в Европа (средно 16.42 евро).

На 65 км от София: Сребърно язмо лекува мистериозни болести

Столицата на Хърватия - Загреб, е на второ място с рейтинг от 8.85. Въпреки високите оценки на клиентите, средната цена в един от ресторантите за брънч е седмата най-висока в Европа - 32.48 евро. Това е почти двойно (94%) над средната цена за обяд в Атина (16.66 евро).София - сред столиците с най-добри вегетариански ресторантиАко търсите вкусна храна на достъпна цена, тази класацията ще ви помогне да организирате следващото си пътуване

Средиземноморската столица на Малта - Валета, заема трета позиция със средна оценка 8.83/10. Не само че предлага някои от най-добрите места за брънч на континента, но е и втората европейска столица с най-висок рейтинг за вегетариански ресторанти, допълват от USWITCH.com/Mortgages.

Лисабон, Португалия, е на четвърто място с рейтинг от 8.82. С 2 010 ресторанта, брънчът в португалската столица е не само високо оценен, но и сравнително евтино, струвайки средно само 20.48 евро. Това е 8% по-евтино от съседната столица Мадрид (Испания), където обаче се предлагат с 9% повече ресторанти (2209).

Братислава, Словакия, е най-евтината столица за брънч

Класирана на седмо място - с рейтинг от 8.74, сред най-добрите брънч столици на Стария континент, Братислава е и най-евтиното място в Европа, за да се насладите на комбинацията от закуска и обяд. Това ще ви струва средно 16.42 евро за хранене - със 75% по-евтино от Копенхаген, Дания (67.89 евро).

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Столичанин

Столичанин 06.07.2022 9:56

И на първо място по разбити улици и мръсотия.