logo

Обичате азиатската храна? Ще ви се отще, щом погледнете това...  (СНИМКИ)

Обичате азиатската храна? Ще ви се отще, щом погледнете това... (СНИМКИ)

Хигиената там е твърде странна, доколкото изобщо я има

Все още ли обичате Тайланд, Бали, Виетнам, Гоа? Вероятно харесва храната там? Влизали ли сте някога в кухнята на ресторантите, където ви сервираха вкусни тома-ям, пилешко къри или всички тези морски дарове?

Влезте!

И е вероятно кухнята да е много подобна като на снимката по-долу. Или много близо до нея.

В азиатските страни, разбира се, никога не се притесняват от хигиена, санитарни условия и т.н. Както и при уличната храна, и във всички тези многобройни павилиони, заведения за хранене, ресторанти и т.н.

Остров потъна под пластмасови бутилки, но ето как се спаси...

С изключение на най-скъпите ресторанти и заведения в хотелите ще има кухня, където нещата общо-взето са както сме свикнали: снежнобяла униформа, скрита коса и ръце в ръкавици, перфектна чистота, всички прибори от неръждаема стомана, нищо допълнително на масите.

Но в повечето заведения из цяла Азия нещата стоят по съвсем различен начин.

Знаете ли кое е най-удивителното във всичко това?

Фактът, че и местните жители, и туристите спокойно ядат в тези заведения, не са отровени и не се спускат спешно в търсене на тоалетна или вестници, по които да се оплакват.

Вижте пакистанските чудеса на колела!

Никой не се оплаква от съдовете, никой не проверява за телевизионно шоу и не иска тези заведения да бъдат затворени за нарушаване на всички възможни правила и разпоредби. И нищо: те си живеят, работят, хранят хората, хората са доволни...

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай