Отидох в местна столова в Китай, ето какво ми дадоха за 2 евро

Всяка провинция има свои собствени характеристики, вкусове и местни ястия

https://pochivka.blitz.bg/narachnik/otidokh-v-mestna-stolova-v-kitay-eto-kakvo-mi-dadokha-za-2-evro Pochivka.blitz.bg
Отидох в местна столова в Китай, ето какво ми дадоха за 2 евро

Макс Веер е блогър, който описва преживяванията си по света. В момента той се намира на остров Бали, където изчаква да премине кризата с коронавируса.

Островът е едно от местата с най-малък брой заразени.

Последната публикация в блога на Макс е свързана със снимка, която му припомня престоя му в Китай, където се е обучавал в местен университет.

Тя е на храна, която той е получил в столова за 2, 77 евро.

Ето и какво разказва самият Макс.

Наскоро прелиствах снимки на телефона си, изпитвайки носталгия по Шанхай, по студентския ми живот, небостъргачите... 

Разгледах снимките и си припомних приятни моменти от моя китайски живот.

Единственото нещо, което не ми липсва, е китайската храна.

В Поднебесната империя живеех буквално по график. Луд ритъм, работа, учене. Дори записвах храната си в малката си тетрадка.

Хранех се в кафенето близо до университета. Харесваше ми, че имаше много достъпни цени, много храна за избор и нямаше непознати ястия.

Загадката със селото на синеоките китайци

В кафенето се обслужват само студенти от нашия университет, обикновен човек от улицата просто не може да плаща толкова за храна, защото парите се даваха не в брой, а от студентска карта.

Горната снимка е храната, която събрах за 2, 77 евро (25 юана). Порция ориз, супа, тофу в сос, домати с яйце, зеле и патладжан.

За последно бях в столова в Германия преди 3 години. Спомням си, че за същите пари си купих тестени изделия, зелеви кифлички (тогава все още ядях месо), борш и компот. Чудя се дали цените са се променили през това време.

Забутаната и смъртоносна Китайска стена, която туристите се страхуват да изкачват

Като цяло храната в Китай е цяла тема за отделен блог. Всяка провинция има свои собствени характеристики, вкусове и местни ястия. През 3-те години от живота си в

Поднебесното кралство разбрах, че обичам европейската кухня повече, независимо, че цяла Европа е населена с китайски ресторанти.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Горещи

Коментирай
6 Коментара
toi
преди 4 години

Къде ще ядеш в Германия за 2, 77 евро,шматка?

Откажи
mymoon
преди 4 години

В Лидл

Откажи
Васил
преди 4 години

Абе и в България надали ще ти есрвират две тави с манджа за 5.50 лв.

Откажи
Alex
преди 4 години

Един Господ знае какво искаш да ни кажеш,момче!Като гледам на снимките това си са чисти буламачи,но те са си присъщи за всяка нация.Но чак пък да се обяснява в любов към китайската кухя...Само не каза дали има и печени прилепи в менюто.Щото балонът се спука,че "короната" е дошла от тези животинки!

Откажи
Отврат
преди 4 години

Това в тавата е направо повърня. Китайската кухня е шит.

Откажи
ndt
преди 4 години

За 2.77 евро само можеш да сънуваш в България да си купиш такава храна в София, колкото и да сравняваме столицата си с мегаполиса Шанхай.

Откажи