logo

Отвориха туристически маршрут по едно от най-опасните места на света – между двете Кореи

Отвориха туристически маршрут по едно от най-опасните места на света – между двете Кореи

Група от 20 туристи бяха първите, които минаха трасето

Туристически маршрут, по който посетителите ще могат да видят едни от най-застрашените от изчезване световни видове, беше отворен в тежко въоръжената Демилитаризирана зона на Корейския полуостров. Пътят в района на Гозонг е отворен от източната страна на зоната. Това е първата фаза от т.нар. проект „Път на мира“, съобщава „Дейли Мейл“.

Това е един от трите коридора, които ще бъдат открити на полуострова, където ще има туристически обиколки два пъти на ден, шест дни в седмицата.

Редки СНИМКИ! Ето така изглежда апартаментът на обикновения човек в Северна Корея

Откриването му отбелязва първата годишнина от подписването на Декларацията от Панмунджом – първата среща между лидера на Северна Корея Ким Чен-ун и президента на Южна Корея Мун Дже-ин

Група от 20 туристи бяха първите, които минаха трасето. То е обградено от бодлива тел и минни полета и отвежда посетителите от Обсерваторията на обединението до обсерваторията в планината Кумган.

Демилитаризираната зона е дълга 248 километра ивица, наричана „ничия земя“. Широка е близо 4 км. Тя е установена през 1953 година.

Зоната е тежко минирана, наблюдава се денонощно от снайперисти, обградени от артилерия, кръстосвана от патрули. На това парче земя е една от най-големите концентрации на военна мощ на планетата.

Откакто е създадена, тя е почти изцяло затворена за човешко присъствие. Това е позволило на много растения и диви животни да процъфтяват. Сред редките видове, забелязани в зоната, са качулатите ангъчи. Птиците имат рядко срещата червена корона и бели вратове.

Защо е забранено да се правят снимки на самолета преди излитането му

Зоната е спирка по време на миграцията на пита нимфа и разновидност на колхидския фазан. Най-големите животни, забелязвани там, са черни мечки, леопарди и водни елени.

Ким Сун-о, председател на Института за екологични проучвания в зоната, който изследва дивите животни там от 20 години, казва: „Ако искате да направите експеримент как новите видове ще се възстановят, когато земята е в руини, демилитаризираната зона е най-доброто място“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай