Редки СНИМКИ! Ето така изглежда апартаментът на обикновения човек в Северна Корея

Редки СНИМКИ! Ето така изглежда апартаментът на обикновения човек в Северна Корея

Северна Корея е една от най-затворените страни в света. Много малко се знае за бита и живота на нейните граждани. Благодарение на Келвин Чуа от Сингапур и Им Дон Ву от Южна Корея можем да надникнем зад желязната завеса и да видим как живеят севернокорейците.

Късче от Пхенян в Сеул

Да се види реалния живот на населението в Северна Корея е много сложно, дори да ви одобрят за посещение няма да можете да видите къщите на обикновените хора. В най-добрия случай под зоркия контрол на властите ще ви бъде позволено да видите забележителностите и да поговорите с най-лоялните към властта местни жители.

Вижте какво не трябва да консумирате в Тайланд, за да не се озовете в болница или на гробищата

Келвин Чуа и Им Дон Ву решиха да пресъздадат средностатистически апартамент в Пхенян, като за целта създадоха демонстрационен апартамент в Сеул (Южна Корея). За възстановката използват снимки на журналисти и обикновени туристи посетили Северна Корея.

Проектът вече предизвика голям интерес в световната общественост.

Демонстрационният апартамент

Когато попитали авторите на проекта защо са го направили, отговорът бил: „За да покажем на света живота на обикновения севернокореец. В демонстрационния апартамент има балкон, гостна, детска стая, кухня и баня. Обстановката е много скромна, има малко мебели и почти отсъства техника.

Извън Пхенян хората живеят още по-бедно, в някои къщи даже липсват легла и хората спят по земята. На стената обезателно има портрети на вождовете, който са водили народа или го водят в момента към светлото бъдеще.

Архитектите на проекта разказват, че са използвали същите материали за направата на демонстрационния апартамент каквито са използвани и в Северна Корея. Това не било сложно защото по-голямата част от материалите, които купува Северна Корея, са произведени в Китай.

Екзотичното съчетание, наречено афро-азиатци: как изглеждат децата на "черни" и "жълти"?

Властите в Северна Корея твърдят, че техният народ живее богато и не се нуждае от нищо. Но на туристите е забранено да влизат в дома на обикновения севернокореец, като в най-добрия случай им дават да посетят специално направени за туристите апартаменти.

 

 

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай