logo

Пет особености на немските апартаменти, които много биха ни харесали

Пет особености на немските апартаменти, които много биха ни харесали

Пътувайки в чужда страна, човек може да остане удивен колко различни могат да бъдат жилищата, дори като става въпрос за един и същи континент. Особено за човек от Източна Европа атмосферата изцяло се променя, когато пътува и отсяда в Западна Европа. Това важи и за Германия, независимо дали остядате там за малко и наемате нечий апартамент чрез платформи като Airbnb или ви се налага да си намерите къща за по-дългосрочен престой. 

Жилищата в Германия са много различни по тип, цвят, вид и т.н. Но определено апартаментите в Берлин имат някои особености, който биха ни харесали.

1. Топло е - тук е приятно да се зимува, има радиатори навсякъде, даже в тоалетните за гости. Ако сте готови да си плащате сметките, можете да се наслаждавате на комфортни за живот температури. Подовото отопление също е често срещано.

Анализ: Цените на ваканционните имоти по българското Черноморие спадат драстично, това ли е дъното

2. На пода рядко ще видите плочки или балатум - тук към подовите покрития отношението е сериозно, почти не се срещат студени плочки като в топлите страни, а балатум няма въобще. Повечето апартаменти са с добре поддържани дървени подове.

3. Можете да си намерите жилище с вана, а не с душ - душ кабините, популярни в Италия, Черна Гора и даже в Полша, тук са рядкост и човек може да превърне къпането в удоволствие.

Не слагайте огледала на тези места в дома, в противен случай ви чака нещастие, безпаричие и проблеми!

4. Има килер - всички живеещи в сградата получават помещение, в което могат да складират всички вещи, които не искат да държат в апартамента си. В него можете да си приберете колелото, зимните гуми, както и куп вещи, които иначе биха заемали излишно място в жилището.

Жестока издънка! Снимаха пилот на Боинг да спи насред полет (ВИДЕО)

5. Разнообразни жилища - в Германия почти няма типово строителство на жилища, така че можете да избирате според вкуса и финансовите си възможности. От апартаменти в старинни сгради до супер модерно ново строителство.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай