logo

Пет причини да не си тръгнем от Китай

Пет причини да не си тръгнем от Китай

Забравете за спокойният живот - всичко тук е по-шеметно и по-богато

Много е изписано колко е трудно почти невъзможно за чужденец да се интегрира в Китай и колко много неща са несъвместими с логиката на европееца. Българка, която повече от пет години живее и работи в Поднебесната разказва за това какви са добрите страни на живота там.

Причина1 Всичко е възможно тук!

Моят приятел ме кара да се преместим в Германия (той самият е оттам), но все още не мога да реша. Китай е "млада" държава, тийнейджърска страна, луда, развиваща се, бурна. Това е огромен пазар. Хората идват тук за пари, защото ако това, което правите, се хареса на поне 1% от хората, вие вече сте милионер. Дори ако още не печелите много, винаги има такава възможност. Искате  да рисувате? Да работите като DJ? Препродавате ли нещо? Да отворите ресторант? Няма ограничения. Искате ли да растете в кариерата и да получите два пъти повече за година? Няма ограничения.  В Китай получавам много и все още чувствам, че имам място за растеж.

Емиграция в Нова Зеландия - ето минусите на живота там

Причина 2 По-бързо, по-силно, по-богато!

В Азия винаги става дума за пари, мащаб и пак пари. Ако искате да спечелите - тук имате възможност да спечелите. Всеки прави изключително това. Няма да имате спокоен живот като в Европа няма да имате кучета и цветя в саксия. Но вместо малка кола ще имате спортен автомобил, а вместо уютен мини-апартамент ще имате огромно таванско помещение с панорамни прозорци. На 60 ще изберете кучето, но  на 30?

 

Причина 3 Ритъмът на живота!

В Китай предвидимият живот ще трябва да се забрави. Всичко се случва много бързо. Но дали ми липсва спокойният живот? Регулираният живот е добър след пенсиониране или когато имате деца. Привикнала да живея с бърз темп, просто се страхувам да не се отегча, когато внезапно се забави. 

Разбулиха мистерията на Кървавите водопади в Антарктида

Причина 4 Няма правила!

Тук няма семейство, което да насочва действията ви. Вашите приятели не са тук. Тук няма социални правила - можете да се сдружите, да прекъснете общуването, да започнете нови запознанства и т.н. Нямате „социален натиск” за работа тук. Искате да работите като инженер - моля. Ако искате да работите като художник, никой няма да каже, че това не е сериозно.Няма ограничения за това, което искате да правите, освен правилата на пазара: това е необходимо, стига да може да бъде продадено (и докато е законно).

Причина 5 Не искаш да скочиш от влака

Всичко тук е просто: конкуренцията е огромна. След като решите, че вече не искате да участвате в това състезание, ще бъде трудно да се върнете назад, защото мястото ви е заето.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай