logo

Шок! Самолет за Ню Йорк направи обратен завой, оказа се, че пилотът...

Шок! Самолет за Ню Йорк направи обратен завой, оказа се, че пилотът...

„Извиняваме се за всички неудобства на нашите клиенти, които пристигнаха 2 часа и 40 минути по-късно планираното", заявиха от авиокомпанията

Самолет на път за Ню Йорк трябваше да се върне обратно към Лондон по средата на пътя, след като стана ясно, че пилотът не е минал през подходящото обучение.

Самолетът Airbus A330 на The Virgin Atlantic бил на 40-тата минута от полета си към летище „Джон Кенеди” на 2 май, когато пилотът бил разкрит. Пътниците били върнати на „Хийтроу” без инциденти, след като първият помощник пилот казал на капитана, че още не е минал последния тест за пилотиране.

Авиотрагедия! Пилот си запали цигара в кабината и погуби 66 живота

Той станал част от компанията през 2017 г., съобщава „Евронюз”. От авиокомпанията обявиха, че е станала грешка в документацията.

Самолетът бил принуден да направи обратен завой докато се намирал над Ирландия.

„Квалифицираният първи офицер, който е летял заедно с опитен капитан, е сменен с нов пилот, за да се бъде в съответствие с всички обучителни протоколи на Virgin Atlantic, който надхвърлят стандартите в инсутрията”, посочват от авиокомпанията.

„Извиняваме се за всички неудобства на нашите клиенти, които пристигнаха 2 часа и 40 минути по-късно планираното заради промяната в екипажа”, добавят от там.

Пътниците слезли разгневени от самолета, тъй като заради забавянето се объркали плановете им да направят връзка с други транспортни средства от Ню Йорк.

Защо самолетите не летят в голяма жега и полетът ви може да пропадне

Британската служба за гражданска авиация е запозната със случая и посочва, че и двамата пилоти имали нужните лицензи и квалификации, за да извършат полета.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Бай Х..

Бай Х.. 06.05.2022 14:40

Тея са се престарали,в русия летят на по 5-6 водки,а тук....