logo

Става страшно за неженените туристи в една от най-популярните дестинации

Става страшно за неженените туристи в една от най-популярните дестинации

Законодателната реформа също така ще забрани обидите към президента или държавните институции и изразяването на всякакви възгледи, противоречащи на държавната идеология

Очаква се този месец парламентът на Индонезия да приеме нов наказателен кодекс, който ще санкционира секса извън брака с наказание до една година затвор.

Законодателната реформа също така ще забрани обидите към президента или държавните институции и изразяването на всякакви възгледи, противоречащи на държавната идеология на Индонезия, където се намира и остров Бали. Съжителството преди брака също е забранено.

Десетилетия в процес на създаване, новият наказателен кодекс се очаква да бъде приет на 15 декември, каза заместник-министърът на правосъдието на Индонезия Едуард Омар Шариф Хиарией пред Ройтерс.

Критици определиха новия наказателен кодекс като “бедствие” за правата на човека и потенциална пречка пред туризма и инвестициите.

Новите правила ще се прилагат както за местни жители, така и за чужденци - постоянно живеещи в Индонезия или пък посетители като туристи.

Нарушение на закона ще е също съжителството между партньори, които нямат сключен официален брак, като това провинение ще се наказва с до шест месеца зад решетките. Със затвор ще се наказва и изневярата, съобщава Би Би Си.

Ужасно: Турист показа грозната реалност по плажовете на Бали както никой друг до сега! СНИМКИ

Бамбанг Вуринто, депутат, участващ в проекта, подчерта, че новият кодекс може да бъде приет още следващата седмица. Ако бъде приет, кодексът ще се прилага както за индонезийски граждани, така и за чужденци, като бизнес групите изразяват загриженост за това какви щети могат да нанесат правилата върху имиджа на Индонезия като ваканционна и инвестиционна дестинация.

Проектът има подкрепата на някои ислямски групи в страна, в която консерватизмът е във възход, въпреки че противниците твърдят, че той отменя либералните реформи, въведени след падането на авторитарния лидер Сухарто през 1998 г., информира Дарик.

Предишен проект на кодекса трябваше да бъде приет през 2019 г., но предизвика протести в цялата страна. Десетки хиляди хора протестираха по това време срещу набор от закони, особено тези, за които се смята, че регулират морала и свободата на словото, които според тях биха ограничили гражданските свободи.

Актьор танцува гол на свещено място в Бали, а после зарони горчиви сълзи СНИМКА 18+

Критиците казват, че оттогава са направени минимални промени в кодекса, въпреки че през последните месеци правителството проведе обществени консултации в цялата страна, за да предостави информация за промените.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

BOBY

BOBY 08.12.2022 5:38

CIGANSKA MY RABOTA

alek9

alek9 08.12.2022 20:35

Безплатни криптовалути само сега! https://konakoff.wordpress.com/2022/12/08/%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%be-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%bf%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be-%d1%81%d0%b5%d0%b3%d0%b0/