logo

The Sun раздава съвети: Безопасно ли е да се ходи на Слънчев бряг заради коронавируса

The Sun раздава съвети: Безопасно ли е да се ходи на Слънчев бряг заради коронавируса

Изданието уточнява, че поне в следващите няколко дни няма промяна в полетите до България

След като “The Sun” излезе със специална статия за дестинациите, в които все още няма регистриран случай на заразени с коронавирус, британското издание отделя специално внимание на това опасно ли е да се пътува до страната ни и по-точно до най-предпочитаното място от туристите – Слънчев бряг.

„България е една от малкото страни в Европа, в които няма случаи на коронавирус, въпреки че много хора се изследват“, посочва изданието.

Следват подробни полезни съвети за пътуване у нас, включително до Слънчев бряг.

Няма да повярвате в каква класация България изпревари Турция и Канарските острови

„Засега няма ограничения за влизане в България и няма препоръка от британското правителство по отношение на вируса. Случаи са регистрирани в Гърция, Румъния и Северна Македония – всички граничещи с България, така че това може да се промени във всеки един момент.

Британците не трябва да се поставят под карантина, след като се приберат, ако пътуват до България.

Съветите за предпазване от вируса включват хората да кашлят и кихат в кърпичка или в ръкава с, след което да го измият или изхвърлят. Препоръчва се също така да не си пипате очите, носа и устата“.

Изданието уточнява, че поне в следващите няколко дни няма промяна в полетите до България. Препоръчва се, обаче, да се следи постоянно информацията, тъй като може да се случи тя да се промени за много кратко време.

Пътниците могат да се свържат с авиокомпанията си и да попитат дали имат възможност да си сменят полетите, но вероятността за това, както и за връщане на пари е минимална.

Единственият случай, при който туроператорите се задължават да върнат парите за почивка, е ако британското външно министерство промени препоръките си за пътуване в даден регион и го обяви за място, в което не бива да се ходи. Това не се е случило с България досега.

Единствено при големите хотелски вериги има смисъл туристите да попитат дали могат да променят мястото на почивката си или датата, но самите хотели не са длъжни да го правят.

 

„Сън“: Византия и барове – това е Несебър

Няма какво особено да се направи и със застрахователите.

Властите съветват британците да не отменят почивката си в чужбина.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php 07.03.2020 16:32

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php

futurehealth

futurehealth 16.03.2020 9:49

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/