logo

Това е една от най-дългите реки в света, дава препитане на над 60 милиона

Това е една от най-дългите реки в света, дава препитане на над 60 милиона

Тя преминава през шест различни държави

Меконг е една от най-големите и дълги реки в света. Преминава през шест различни държави. Реката е известна с изобилието и разнообразието от риба и красивата и гъста дива природа, която съществува по бреговете й.

Тя всъщност има най-голямата рибна популация в света и храни цели 60 милиона души. В различните страни е известна под различни имена.

Китайците я наричат ​​Lancang Liang, което може да се преведе като "бурна река". В Тайланд е известна като Меа Конг или реката Майка, докато във Виетнам често я наричат ​​Деветте дракона заради различните притоци на тази река, които се събират в делтата и създават една от най-завладяващите сцени във водния свят.

9 интересни факта за Рим, които отговарят на въпроса защо Вечният град е толкова прекрасен

В Южен Виетнам река Меконг се разделя на девет притока, които се сливат и създават плодородната почва на делтата на Меконг.

Тази област е широко разработена за селско стопанство и е една от най-продуктивните области в цяла Азия, а местните жители са склонни да казват, че дори американците не биха могли да навредят на красотата й.

Във Виетнам около 20 милиона души живеят в района на делтата на Меконг. Делтата често се нарича "мястото на ориза във Виетнам" заради множеството хора, които храни.

Оризовите полета се засаждат в делтата, когато водата се оттегли, а също така е идеална за риболов с голи ръце в езерата, които оставя след себе си през тези месеци. Животът в тази делта се върти около водата и затова единственият най-практичен начин за придвижване в тези райони е с лодка. Можете да видите къщи, храмове, плаващи пазари, цели овощни градини по бреговете на реката.

Делтата на Меконг осигурява изобилие от пресни продукти за окръга и е дом на плаващ пазар. Най-големият плаващ пазар е Кай Ранг, също и най-известният, на който отиват туристите.

Местните търговци и доставчици продават стоките си както могат и можете да намерите стоки на корабите. Най-добрият начин да изпитате този пазар е да пътувате с класическа лодка или по-голяма лодка.

Къщите в Уен Лонг са разположени по протежение на брега на реката и се възползват напълно от канала и реката, преминаващи през района. Много от хората в този район ще предложат почти безплатно настаняване, ако решите да останете и да изпитате местната култура, кухня и начин на живот на това население.

Разкриха тайната на вещерските кръгове в пустинята Намиб

Плаващото село Тан Лап се намира в Dong Thap Muoi и е едно от най-добрите места за екотуризъм във Виетнам. Там ще намерите буйната гора Melaleuca, която можете да видите с кану или лодка. Чудесно е за разглеждане на забележителности, риболов и фотография. Можете също така да наемете лодка и да плавате с нея през цъфналите лотоси и езера.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай