logo

Това вече е прекалено! Скандални СНИМКИ и ВИДЕО от Чернобил и Припят заляха мрежата

Това вече е прекалено! Скандални СНИМКИ и ВИДЕО от Чернобил и Припят заляха мрежата

Една от тях е на млада рускиня, позирала гола пред изтърбушена сграда

След невиждания успех на сериала „Чернобил“ на HBO хиляди туристи се стичат в изоставения град Припят, за да научат повече за трагедията от първо лице. Мнозина от тях са т.нар. Инстаграм инфлуенсъри – хора, чиято единствена работа е да трупат последователи в социалните мрежи със свои снимки.

След минисериала "Чернобил" българите пощуряха по екскурзии до Припят (ВИДЕО)

В стремежа си да направят оригинален кадър от зловещото място, някои посетители стигат до крайности. Една от тях е на млада рускиня, позирала гола пред изтърбушена сграда.

Реакцията в мрежата беше мълниеносна: „Не знам за теб, но когато аз видя такова място, не мога да спра да плача с дни. Не знам как ти понася да правиш такива снимки“, пише гневен коментиращ.

Неуважителните пози и жестове на фона на опустошения град изобилстват от още стотици снимки, споделяни под хаштага #Chernobyl.

Някои от случаите са толкова фрапиращи, че се стигна до там сценаристът на сериала Крейг Мейзин да призове посетителите да показват уважение, когато са на това зловещо място.

„Чудесно е, че сериалът „Чернобил“ предизвика вълна от туристи в Забранената зона. Но, да, видях снимките. Ако ходите там, моля, помнете, че там се е случила ужасна трагедия. Дръжте се с уважение в името на всички, които са страдали и са се жертвали“, написа той в Туитър.

Явно някои хора смятат, че Припят може да служи за чудесен фон на романтични снимки.

Аушвиц предупреждава туристите да престанат с тази идиотщина!

Друга модна „тенденция“ е да се снимат детектори за радиация, за да се покаже колко е висока радиацията в зоната 33 години след аварията в атомната централа.

Появи се и скандално видео, на което двама шегаджии тичат и крещят пред надписа „Припят“, имитирайки паническо бягство.

 

Коментирай