logo

Трябва ли стюардесата да ви носи багажа

Трябва ли стюардесата да ви носи багажа

Служители изляха недоволството си във Фейсбук, след като застрахователна фирма посъветва пътуващите да карат членовете на салонния екипаж да им помагат с куфарите

На стюардесите вече им омръзна от пътници, които очакват от тях да им носят багажа. Те изляха недоволството си във Фейсбук, след като застрахователна фирма посъветва пътуващите да карат членовете на салонния екипаж да им помагат с куфарите.

Служителите, обаче, изтъкнаха, че вдигането на тежките куфари на стотици пътници на ден може да доведе до гръбначни травми.

Зад камерата: Грозната истина за живота на блогърите-пътешественици

Мнозина подкрепиха архументите на служителите в социалната мрежа, изтъквайки, че човек трябва да пътува само с това, което може да носи сам.

На Фейсбук страницата A Fly Guy’s Cabin Crew Lounge стюардесите изразиха опасенията си от съвета на застрахователната фирма. Тя препоръчва на пътуващите „да помолят екипажа да им вдигне тежкия багаж“, като начин за избягване на болките в гърба.

Разкриха защо САЩ са №1 износител на газ, но никой там не кара с газова уредба

Това не се прие добре сред членовете на салонния екипаж. Един от тях пише: „Международната застрахователна компания издаде свой списък със съвети за пътуване. Едно от предложенията за избягване на болки в гърба е... да помолите екипажа да ви вдигне тежкия багаж!“.

Той дори призовава колегите си да бойкотират компанията заради този съвет. Според него, бойкотът ще е успешен, тъй като компанията продава застраховки на пътуващи, а никой не пътува повече от самолетните екипажи.

„Ще направим така, че да избегнем да правим туристическите си застраховки при компания, която не се грижи за нашата безопасност и здраве“, продължава гневният служител.

Петте най-надежни самолети, на които не е страшно да летите

Десетки коментиращи са съгласни, че препоръката на компанията е неразумна.

Един пътник пише: „Имам здравословен проблем и все пак не бих карал стюардеса да ми вдига чантата. Който си го опакова, той си го носи – това е моето мото“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай