logo

Туристите искат да ги снимат заради външния им вид на „вещици“, но тези жени имат интересна тактика

Туристите искат да ги снимат заради външния им вид на „вещици“, но тези жени имат интересна тактика

Всъщност облеклото им няма нищо общо с магията

Образът на зла вещица върху метла, която плаши хората с дълбоките си познания за магията, до голяма степен е наложена в приказките.

Срещата с истинска вещица днес е рядкост, но в една южна йеменска провинция туристите се радват на образа на „вещица“ сред жените.

Жените, живеещи в местната провинция Хадрамаут, се обличат ежедневно в стила на приказните магьосници, но нямат нищо общо с магията. 

Високите сламени шапки не са просто украса на главата им – те ги предпазват от високите температури. Така необичайната естествена вентилация на главата помага на жените да изпълняват трудни задачи на открито.

Лицата на жените от този край винаги са покрити с никаб и независимо от времето, жените от Хадрамаут се обличат изключително в черно. Тъканите за шиене на дрехи се избират предимно от синтетични материали, защото са много по-евтини от естествените, а традиционните рокли са без ръкави.

Пощадена от К-19 държава отвори границите си и мигом бе налазена от вируса

Различните форми на шапките и изборът на материал варират, така че някои имат правоъгълна форма, докато други са заострени...

Туристите често се опитват да снимат  необичайния външен вид на жените в този район, но това не е просто, защото фотографията е грях за тях. Може да се случи и момичета да хвърлят камъни по посетители, ако ги видят с фотоапарат в ръце.

Тези 3 европейски държави казаха първи "край" на пандемията СНИМКИ

Някои от тях обаче са измислили страхотен трик - просто си свалят шапката от главата и я крият. Без шапката снимката на вещица става непълна, а интересът към тях изчезва за момент.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай