logo

Туристка предупреди за малко известно правило в Италия - може да ви глобят ВИДЕО

Туристка предупреди за малко известно правило в Италия - може да ви глобят ВИДЕО

Тя получи солидна санкция за нарушаване на важен закон на Ботуша

Туристка отправи предупреждение към други пътници, след като й беше наложена солидна глоба за нарушаване на важен закон в Италия.

"Бяхме глобени с 80 евро веднага щом пристигнахме в Италия. Не правете тази грешка", каза потребител на име leonoratraveldiary във видео на страницата си в Instagram.

Морето в Италия може да ви излезе солено, ето за какво да внимавате!

Момичето обясни, че когато използват който и да е обществен транспорт в Италия, всички пътници трябва да валидират билетите за пътуване в специални машини след закупуването им, преди да влязат във влака или автобуса.

„На гарите е зелена машина, в автобусите е жълта“, добави тя.

 

Други важни правила за туристите в Италия
По-рано на туристите беше напомнено, че в Италия всички посетители на обществени басейни са длъжни да носят плувна шапка, в противен случай може просто да не бъдат допуснати.

СНИМКИ от Италия, каквато не сте я виждали

Междувременно рибарският град Портофино в провинция Генуа реши да въведе глоби от 275 евро за туристи, които се „бездействат“ или се задържат твърде дълго, за да направят снимки на популярни места.

Освен това италианските власти предложиха да се глобяват хора, които повреждат паметници или други културни обекти, в размер от 10 хиляди до 60 хиляди евро.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай