Туристка се изръси с над 500 евро за гадна храна в най-скандалния ресторант в Гърция

Очевидно туристите продължават да не проучват предварително местата, които посещават, а собственикът не е променил нищо в обслужването

https://pochivka.blitz.bg/narachnik/turistka-se-izrsi-s-nad-500-evro-za-gadna-xrana-v-nai-skandalniya-restorant-v-grciya Pochivka.blitz.bg
Туристка се изръси с над 500 евро за гадна храна в най-скандалния ресторант в Гърция

Американска туристка плати 520 евро сметка за два коктейла и две порции морски дарове в заведение на гръцкия остров Миконос, съобщава британският The Sun.

Гневната 25-годишна  Амбър Пейс заклейми ресторанта „DK Oyster“ като „измамнически“ и се зарече никога повече да не се връща там.

Заведението, обаче, е не кое да е. То се прочу в цял свят с няколко шумни скандала, свързани именно с високи цени и некоректно обслужване. 

В pochivka.blitz.bg вече сме ви разказвали за чутовната разпра между младоженци, седнали "да похапнат" набързо в заведението, и собственика, който отвърна грозно на нападките им. 

Няколко месеца преди това майка и дъщеря също се оплакаха, че са ужилени с огромна сметка, а сервитьорите ги заплашили с полиция и съд. 

Очевидно туристите продължават да не проучват предварително местата, които посещават, а собственикът не е променил нищо в обслужването. 

Новата жертва е помощник-мениджърът от Ню Йорк Амбър Пейс, която била на воаяж по гръцките острови Санторини, Крит и Миконос с приятеля си Обри през май. На ресторанта попаднали случайно, виждайки че имат право на безплатни шезлонги, ако си поръчат от менюто. Поръчали си две напитки – Ягодово дайкири и Пина Колада, и две мезенца. Направо не повярвали на очите си, виждайки сумата 520 евро.

Амбър разказва пред The Sun какво е пишело в менюто и подчертава, че с приятеля ѝ изобщо не схванали какво означава „на грамаж“: „20 евро за пържените калмари, които аз взех. А моят приятел взе крачета от кралски рак, за които пишеше 32 евро. Казах на сервитьора три пъти „моля, уверете се, калмарът че е този от 20 евро, не искам нищо повече от това“ и той продължаваше да казва, че разбира.

Получихме храната си и беше отвратителна. Още преди да знаем цените. Моите пържени калмари бяха гумени и нямаха вкус, а ракът на моя приятел беше супер солен. Когато на сметката видяхме 98 евро за пържени калмари и 185 евро за крака от кралски рак… не знам как не избухнахме“.

Реално меню с коктейли двойката не вижда – само сервитьорът им изброява какви напитки предлагат, които също в крайна сметка се оказват значително по-скъпи от нормалните цени по 110-120 евро за един. На възраженията на младата двойка, че са си поръчали на цените в менюто, сервитьорът отговорил, че донесеното им е било по-голям грамаж.

Бесни, те решиха да се върнат на мястото на следващия ден и да говорят с мениджъра, но си тръгнали разочаровани, защото им се подиграли, че не са чело по-внимателно менюто.

„Той беше направо груб и реагира сякаш е имал тези проблеми и преди, така че това не го впечатли. Той всъщност ни каза, че ние сме виновни, че не сме прочели правилно менюто.

Той се изсмя в лицето ни и не направи нищо по въпроса. Ужасно преживяване и това място носи лошо име на Миконос. Потърсихме отзиви за мястото след всичко това се оказа, че има предупредителни флагчета срещу него на всички туристически уебсайтове, защото са известни с това, че обират туристите. Никога повече не искам да стъпвам в Миконос заради това преживяване“, казва Амбър.

Оказва се, че това е пореден подобен случай в същото заведение.

Горещи

Коментирай
12 Коментара
Жан Габен
преди 1 година

През последните месеци много туристи от Европа потвърждават високите цени на Миконос и некоректното отношение на сервитьори, когато се поиска менюто от клинтите.

Откажи
Жан Габен
преди 1 година

През последните месеци много туристи от Европа потвърждават високите цени на Миконос и некоректното отношение на сервитьори, когато се поиска менюто от клинтите.

Откажи
да идват на слънчака
преди 1 година

ПОРЪЧАЛИ СИ "МЕЗЕНЦЕ", А ? А НА СЛЪВЧАКА ЩЕ СИ ПОРЪЧАТ ЦЕЛИ 3 СТЕЙКА ЗА ДВОЙНО ПО-МАЛКА СУМА

Откажи
Жаба
преди 1 година

Аз да питам като дават цените на грамаж поне карат ли хората да си изберат, изтеглят и тогава да им се сготви или го карат на гьотери за сметка на клиентите?

Откажи
Жаба
преди 1 година

Между другото тия сайтове, които служат за ориентир колко е добър даден хотел, заведение и прочие често правят отстъпки или дават нещо безплатно, ако се напише положително мнение и оценка.

Откажи
Desconocida
преди 1 година

Поне се е снимала с дайкирито.Преди да посетиш заведение,хотел или което и да е непознато място или правиш покупка онлайн се четат коментарите.

Откажи
Бай Ганьо
преди 1 година

Добре , че не се е случило в Созопол,че пак една седмица щяхме да изчисляваме защо ,как колко е , колко трябва да бъде и тн.

Откажи
УУУУУУУУ,
преди 1 година

тоя ще е някой чешит, тепегьоз, направо изрод - щом така обира хората.

Откажи
7/8 и ще си легнала...
преди 1 година

Не бих платил и едно евро за такава сметка, да викат собствениците полиция! НИТО ЕВРО! За некоректните тарикати - двойна некоректност!

Откажи
fuck „DK Oyster“
преди 1 година

Добре запомних името на скандалният ресторант, както и наглата физиономия на меиджъра им. Благодаря за информацията!

Откажи
Хачо
преди 1 година

Тръгнала на обиколка по островите, а скача срещу цените, ами стой си в гнусната кравария никой не те е викал. Виж, ако беше отишла в Русия, щеше да ядеш задушени ануси в масло за дребни копейки. После можеше да пийнеш малко марков самогон и нямаше да си спомняш нищо на следващия ден.

Откажи
Някой
преди 1 година

Ами, да отидат при шеф Петров и шеф Манчев, за да им обяснат, че това е нормално и те са прости и не са прочели правилно менюто. Нещо като: Не видяхте господине,къде е топчето.

Откажи