logo

Турските хотели цакат нашия туризъм с "All Inclusive". Това, което планират обаче...

Турските хотели цакат нашия туризъм с "All Inclusive". Това, което планират обаче...

Според агенция АТОР турски хотелиери са предложили да се разшири действието на All Inclusive и туристите вече да ползват безплатно услугите на всички заведения за обществено хранене, разположени и извън територията на хотела. Според техните аргументи, тази мярка ще позволи "стимулиране" на гостите да оставят повече пари в търговските и развлекателните центрове.

Туристка разказа защо тези три ястия в Чехия са толкова вкусни и няма начин да не ги опитате

Заслужава да се отбележи, че кетърингът в заведенията за обществено хранене също ще бъде безплатен, но туристите би трябвало да харчат пари в близките магазини, нощните клубове, баровете и други места, предлагащи добро прекарване на свободното време.

Искате да видите "Черната Африка"? Просто отбийте от туристическите маршрути в Кения

В отговор Асоциацията на туристическите инвеститори на Турция (TTYD) покани авторите на инициативата да проведат експеримент през 2019 г. Тя е да се създаде така наречената "специализирана зона за пазаруване и забавление", която ще бъде разположена извън хотела, и където "чуждестранни гости" ще бъдат "изведени". Освен посочените по-горе заведения, в тази зона ще се намират и ресторанти, сувенирни и хранителни магазини, както и редица други обекти. Пилотен проект може да бъде обиколка, включваща вечеря в ресторант от системата All Inclusive. По този начин властите възнамеряват да разберат дали такива "походи" са способни да мотивират туристите да развържат  кесията си.

Племето, в което живеят последните ловци на човешки черепи (СНИМКИ)


Предполага се, че Кемер ще бъде първият град, в който ще бъде изпитана гореспоменатата система. Именно тук местните предприемачи ще предложат да създадат цяла "улица", състояща се от най-разнообразни магазини и лавки, в които впоследствие туристите могат да оставят парите си, купувайки стоките, които ги интересуват.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай